melk | Paleo Dieet

Artikels over melk

Zuivel tijdens het paleodieet

Kan Zuivel Tijdens Het Paleodieet?

Zuivel tijdens het paleodieet bevindt zich vast en zeker in een grijze zone. Als we Paleo vanuit een strikt perspectief bekijken dan zien we dat er geen enkele vorm van zuivel geconsumeerd werden tijdens het Paleolithisch tijdperk, afgezien van borstvoeding natuurlijk.

Het was niet echt praktisch om toen wild vee te melken. Maar omdat het niet geconsumeerd werd door paleolithiërs betekent dit niet meteen dat zuivel per se slecht is voor je. De ervaring heeft ons al vaak het tegendeel aangetoond. Dit is dus ook het geval bij zuivel tijdens het paleodieet.

Verder lezen

Koffie om af te vallen

Koffie Om Af Te Vallen, Helpt Dat Echt?

Het is nog maar de vraag of koffie echt helpt om af te vallen. Het staat wel zo goed als vast dat mensen die veel koffie drinken meestal niet echt dik worden. Maar hoe gezond is koffie echt? En helpt koffie om af te vallen?

Het drinken van tot zes koppen koffie per dag wordt niet geassocieerd met een verhoogd risico op overlijden door welke oorzaak dan ook, of op overlijden aan kanker of hart- en vaatziekten, tenminste volgens het laatste onderzoek door de Department of Nutrition, Harvard School of Public Health.(bron: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/coffee/)

Zelfs het drinken van grotere hoeveelheden koffie is dus niet uitgesproken slecht voor de gezondheid, hoewel de meningen hierover wel een beetje uiteenlopen.

Maar de vraag, helpt koffie om af te vallen is nog steeds niet beantwoord.

Verder lezen

Waaruit bestaat Paleo voeding?

Waaruit Bestaat Paleo Voeding?

Toen de Romeinen in de lage landen aankwamen troffen ze daar een paar groepen mensen die paleo voeding aten en heel gezond leefden.

De Romeinen zelf hadden al diverse voedingsmiddelen die werden behandeld om ze langer goed te houden. Vlees werd gepekeld bijvoorbeeld. Vruchten werden met suikers opgeslagen in potten, ook al om ze langer te kunnen bewaren. Maar de Paleo manier van leven, was voor de Romeinen toen nog onbekend.

Helaas hebben onze voorouders, en wij ook, veel van de eetgewoontes van de Romeinen overgenomen.

Het dieet van deze stammen, en van hun voorouders is het voedsel zoals het in de natuur gevonden wordt, dat noemen we nu paleo voeding, eten zoals de jager-verzamelaars het deden.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie