LDL | Paleo Dieet

Artikels over LDL

Cholesterol en Paleo

Cholesterol En Paleo? Wat Jij Nu Weet Over Cholesterol Is Fout…

Cholesterol en Paleo, gaat het wel samen? Wij hebben altijd geleerd dat cholesterol slecht voor ons is en kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Recente studies hebben aangewezen dat cholesterol helemaal niet zo slecht voor os is als aanvankelijk altijd dachten.

Het is namelijk belangrijk om te weten dat 60% van je hersenen bestaan uit cholesterol. Eigenlijk kan het dan ook niet zo slecht zijn om cholesterol te eten, toch?

Daarom gaan cholesterol en Paleo juist wel goed samen. Cholesterol verzorgt namelijk een belangrijke functie in onze hersenen en is niet de oorzaak van onze aandoeningen, maar kan ons er juist tegen beschermen.

Cholesterol veroorzaakt een laagje op de binnenwanden van onze aderen. Vroeger werd altijd gedacht dat dit juist schadelijk was en de aderen verstopt, terwijl het eerder een beschermende functie heeft. Daarnaast speelt cholesterol echter ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen van onze kinderen.

Zo is onder andere ook aangetoond dat kinderen die voldoende cholesterol binnen krijgen verbeterde cognitieve functies genieten, dan kinderen die dit niet aten.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie