koolhydraten | Paleo Dieet

Artikels over koolhydraten

Afvallen Zonder Koolhydraten, Werkt Dat Sneller?

Je wilt afvallen en het liefst zo snel mogelijk. Hoe ga je dit aanpakken? Calorieën tellen? Een suikervrij dieet volgen? Of afvallen zonder koolhydraten?

Koolhydraten zijn in veel diëten een hot topic. Ze zijn slecht voor je, je wordt er dik van en als je écht wilt afvallen doe je dit dus zonder koolhydraten.

Is het echt zo zwart-wit? Zijn koolhydraten ongezonde dikmakers? Kan je alleen afvallen als je koolhydraten volledig laat staan? In dit artikel lees je precies wat je aan koolhydraten hebt en hoe je met Paleo hiermee omgaat als je wilt afvallen.

Verder lezen

Insuline

Wat Is Insuline & Hoe Werkt Het?

Geen flauw benul als ik je vraag wat insuline is? Ben je het zat om telkens opnieuw in kranten en magazines te lezen over insuline als de grote boosdoener van allerlei kwaaltjes? Hier volgt een korte uitleg over wat insuline is en hoe het precies te werk gaat.

Heel wat mensen komen vaak naar voren met twee grote vooroordelen over insuline:

  • Het is een slecht hormoon dat er enkel en alleen maar voor zorgt dat je dik wordt. Hoe lager het insulinegehalte in je bloed is, hoe beter voor je lijn.
  • Koolhydraten stimuleren de aanmaak van insuline, wat op zijn beurt logischerwijze ervoor zorgt dat je lichaam meer vet aanmaakt. Stop dus met koolhydraten te eten, én je insulinegehalte zal dalen.

Beide van deze statements zijn niet helemaal correct, en op het einde van dit artikel zal je begrijpen waarom dit zo is.

Verder lezen

Wat Alzheimer & Paleo Met Elkaar Te Maken Hebben

Wat Alzheimer & Paleo Met Elkaar Te Maken Hebben

Alzheimer wordt ook wel eens omschreven als diabetes type 3. Het suggereert dat Alzheimer (en dementie) een gevolg zijn van onze moderne samenleving. Meer bepaald: een gevolg van de manier waarop we tegenwoordig eten en leven.

Diabetes associeer je natuurlijk onmiddellijk met koolhydraten, suikers en insuline. Maar zo eenvoudig is het helemaal niet. (Is het ooit eenvoudig?)

Verder lezen

Wat zijn snelle koolhydraten?

Wat Zijn Snelle Koolhydraten?

Regelmatig vragen mensen zich af wat zijn snelle koolhydraten nou precies. In deze tijd, waarin veel mensen koolhydraatarm eten komt de term snelle koolhydraten vaak voorbij.

Ook tijdens het Paleo dieet worden snelle koolhydraten automatisch zoveel mogelijk vermeden.

In dit artikel gaan we uitleggen wat snelle koolhydraten precies zijn en wat het verschil is tussen snelle en trage of langzame koolhydraten

Verder lezen

Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraatarm Dieet: Wat Zijn De Voor- en Nadelen?

Het koolhydraatarm dieet en het Paleo dieet hebben erg veel raakvlakken met elkaar, maar zijn toch niet helemaal hetzelfde.

Puur eten, zonder toegevoegde suikers en zo koolhydraatarm waar mogelijk, dat is het doel van beiden. Het koolhydraat arm eten is tegenwoordig helemaal hip & happening!

Dat is ook niet zonder reden want er zijn veel voordelen aan het eten van minder koolhydraten. In dit artikel gaan we uitleggen wat de voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet zijn.

Twijfel je of je ook een gezonde koolhydraatarme manier van eten wilt handhaven, dan hopen we dat dit artikel er voor zorgt dat je een juiste keus kunt maken.

Verder lezen

Wat zijn koolhydraten

Wat Zijn Koolhydraten En Waarom Vermijd Je Ze Beter?

Wat zijn koolhydraten? Het is begrijpelijk dat ze jou verwarren.

Aan de ene kant hoor je dat koolhydraten een belangrijke energieleverancier zou zijn en je ze dus hard nodig hebt. Aan de andere kant worden koolhydraten vaak als eerste geschrapt wanneer je wilt afvallen.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk écht met die koolhydraten?

In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat koolhydraten zijn en wat ze voor je doen. We verklappen alvast dat bijna iedereen teveel koolhydraten eet.

Uiteraard heeft Paleo hier ook een antwoord op!

Verder lezen

Tips om af te vallen

5 Tips Om Af Te Vallen, Gegarandeerd.

Voor de feestdagen zijn veel mensen op zoek naar de juiste tips om af te vallen. Het is altijd prettig om dan al een aantal kilo kwijt te zijn zodat je schittert in je mooie feestjurk.

Daarnaast is het ook fijn wat speling te hebben voor de kilo’s die er wellicht tijdens de feestdagen aanvliegen.

In dit volgende artikel geven we 5 tips om af te vallen op een gezonde manier, en geven we ook tips om blijvend af te vallen. Houd je aan onderstaande tips, en een gezond gewicht gaat zeker lukken!

Verder lezen

Ik wil afvallen

Ik Wil Afvallen, Waar Begin Ik?

Er zijn per dag duizenden mensen die willen afvallen. Om vervolgens niet goed te weten hoe dit aan te pakken. In dit artikel gaan we een antwoord geven aan mensen die op dit moment denken van “verdorie, ik wil afvallen”.

In de loop der jaren zijn er steeds meer voedingsmiddelen tot onze beschikking gekomen. Helaas zijn dit niet alleen nieuwe groenten en exotische vruchten. De voorverpakte maaltijden , met pasta’s, kruiden, ‘groenten’ die je moet wellen uit een zakje zijn niet te missen in de supermarkt.

Mensen weten niet meer wat écht koken is en daardoor komen er steeds minder gezonde voedingsstoffen ons lichaam binnen.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie