kool | Paleo Dieet

Artikels over kool

Fruitige koolsalade recept

Fruitige Koolsalade (Recept)

Als je Paleo probeert te eten zonder je blut te betalen moet kool zeker en vast op je boodschappenlijstje staan. Het kost vaak maar enkele tientallen eurocenten en je kan het wekenlang in je frigo of diepvries bewaren. Maar na een tijdje kan die grote hoeveelheid aan kool wat flets beginnen te smaken en wil je misschien iets anders. Kool wordt iets dat je moet eten, niet iets dat je wilt eten. Als je in die fase belandt bent kan deze verse, sappige en fruitige koolsalade je misschien opnieuw overtuigen en je enthousiasme een boost geven.

Goedkoop, én bovendien heerlijk: kan deze koolsalade nog beter? Wel, goedkoop, heerlijk en voedzaam! Als je deze smaakvolle koolsalade serveert aan je gasten of gezin hebben ze al de helft van hun dagelijkse behoefte aan vitamine C binnen, plus wat kleinere hoeveelheden aan mangaan, kalium, vitamine K, foliumzuur en vitamine B6. Voeg daarbij nog eens het vet van de mayonaise zodat je alle stoffen goed kunt opnemen en je kijkt naar een heerlijk recept dat je voorziet met alle voedingstoffen die je nodig hebt.

Ik kan me geen eenvoudiger gerecht dan salade bedenken, maar als de tijd niet in je voordeel speelt kan je voorverpakte kool kopen die al voorgesneden en versnipperd is. Het zal stukken duurder zijn (aangezien iemand anders het al gesneden heeft voor je), maar je kan in vijf minuten iets op tafel zetten. Als je meer kleur aan de mix wilt toevoegen kan je ook altijd wat rode kool in de salade mengen. Goedkoop, heerlijk, voedzaam en kleurrijk: als je enthousiasme voor kool nu nog niet opgekrikt is weet ik het ook niet meer.

Verder lezen

Aardappel Paleo

Is Een Aardappel Paleo?

Ben jij net met het Paleo heeft begonnen, dan vraag je waarschijnlijk af of een aardappel Paleo is. In de Nederlandse & Belgische keuken, staat aardappel centraal. Het is dan ook niet gek dat je na het overstappen op een ander dieet dit voedingsmiddel begint te missen.

De vraag is echter of dit waarde toevoegt aan je dieet, je gezondheid en of het überhaupt voldoet aan de richtlijnen van je huidige levenswijze.

De traditionele voedingsleer laat ons weten dat een aardappel erg gezond voor ons is en tevens vele voedingsstoffen bevat. Maar is dit wel zo?

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie