kaas | Paleo Dieet

Artikels over kaas

Paleo en Kaas

Gaan Paleo En Kaas Samen? En Waarom Wel Of Niet?

Hmmm kaas, ik ben eigenlijk altijd wel stiekem een fan geweest. Maar wat doe je met kaas als je een Paleo levensstijl probeert te volgen? Gaan paleo en kaas wel samen?

In de Paleo gemeenschap is er constant een grote discussie over de vraag of paleo en kaas samengaan of niet. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, kijk we eerst eens naar de essentie van het Paleo dieet.

De principes van het Paleo dieet zijn zoals je weet uit de Paleo beginnersgids gebaseerd op het feit dat de gezondste voedingswijze voor mensen nog steeds dezelfde is als voor onze voorouders die meer dan 10.000 jaar geleden op aarde rondliepen.

Als je al het een en ander gelezen hebt over het Paleo dieet en zuivelproducten, dan weet je waarschijnlijk ook dat zuivel pas 10.000 jaar geleden als voedingsmiddel werd geïntroduceerd.

Normaal gesproken zou je dus op basis hiervan kunnen zeggen dat paleo en kaas niet samengaan, maar dat is misschien een beetje voorbarig en ook niet iedereen is het hiermee eens.

Lees snel even verder.

Verder lezen

Zuivel tijdens het paleodieet

Kan Zuivel Tijdens Het Paleodieet?

Zuivel tijdens het paleodieet bevindt zich vast en zeker in een grijze zone. Als we Paleo vanuit een strikt perspectief bekijken dan zien we dat er geen enkele vorm van zuivel geconsumeerd werden tijdens het Paleolithisch tijdperk, afgezien van borstvoeding natuurlijk.

Het was niet echt praktisch om toen wild vee te melken. Maar omdat het niet geconsumeerd werd door paleolithiërs betekent dit niet meteen dat zuivel per se slecht is voor je. De ervaring heeft ons al vaak het tegendeel aangetoond. Dit is dus ook het geval bij zuivel tijdens het paleodieet.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie