insulineresistentie | Paleo Dieet

Artikels over insulineresistentie

Insuline

Wat Is Insuline & Hoe Werkt Het?

Geen flauw benul als ik je vraag wat insuline is? Ben je het zat om telkens opnieuw in kranten en magazines te lezen over insuline als de grote boosdoener van allerlei kwaaltjes? Hier volgt een korte uitleg over wat insuline is en hoe het precies te werk gaat.

Heel wat mensen komen vaak naar voren met twee grote vooroordelen over insuline:

  • Het is een slecht hormoon dat er enkel en alleen maar voor zorgt dat je dik wordt. Hoe lager het insulinegehalte in je bloed is, hoe beter voor je lijn.
  • Koolhydraten stimuleren de aanmaak van insuline, wat op zijn beurt logischerwijze ervoor zorgt dat je lichaam meer vet aanmaakt. Stop dus met koolhydraten te eten, én je insulinegehalte zal dalen.

Beide van deze statements zijn niet helemaal correct, en op het einde van dit artikel zal je begrijpen waarom dit zo is.

Verder lezen

insulineresistentie

Insulineresistentie: Een Handige Gids Met Alles Wat Je Erover Moet Weten!

Eén van de voornaamste redenen waarom mensen overgaan op het Paleodieet is vanwege de voordelen voor het stofwisselingssysteem.

Paleo biedt een uitkomst voor veel mensen die aan koolhydraten gerelateerde problemen ondervinden. Zoals hoge bloedsuikerspiegel (of een afwisselende hoge en lage bloeddruk), insulineresistentie en alle andere gerelateerde problemen.

Door deze problemen kan het moeilijk of soms zelf onmogelijk zijn om gewicht te verliezen. Als je je dieet hier naar aanpast, maak je het dus een stuk makkelijker en plezieriger voor jezelf.

Er worden trouwens ook een hoop verzinsels en onwaarheden verspreid over diëten, oefeningen en de stofwisseling van koolhydraten. Vandaar dit artikel.

Dit artikel is een kort overzicht van wat dit nu eigenlijk allemaal betekent + we tonen ook het bewijs (aan de hand van officiële studies) ter ondersteuning van verschillende strategieën voor het verbeteren van je koolhydratentolerantie.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie