eieren | Paleo Dieet

Artikels over eieren

Spek met eieren

Spek Met Eieren Gezond? Zeker Weten! (Ontdek Waarom)

Je volgt het Paleo dieet en eet nu elke ochtend spek met eieren. Wellicht vraag je jezelf nu af of dit wel de bedoeling is. En ook: is het wel echt gezond?

De traditionele voedingsleer laat ons toch weten dat we spek met eieren juist zoveel mogelijk moeten vermijden? Spek en eieren bevatten zowel eiwitten als ook veel vetten. Jij hebt nu net altijd te horen gekregen dat deze niet goed zijn voor je gezondheid…

Klopt?

Maar wat is nu het perspectief over spek met eieren vanuit het Paleo dieet? En wat doet spek met eieren precies met je lichaam?

Verder lezen

Paleo Zonder Eieren, Is Dat Mogelijk?

Paleo Zonder Eieren, Is Dat Mogelijk?

Eieren. Ze zijn een kleine schat aan proteïnen, vetten en andere voedingsstoffen. Maar wat als ze je uitslag of netelroos (urticaria) geven? Zowat 1,7% van de volledige Europese bevolking lijdt aan een allergie voor eieren (dat zijn zo’n 12.7500.000 mensen in totaal). En nog heel wat anderen proberen eieren te vermijden om hun auto-immuunsysteem sterk te houden.

Paleo zonder eieren kan nogal zwaar lijken, maar eigenlijk is het dat niet. Je hebt helemaal geen eieren nodig wanneer je een heerlijke Paleo maaltijd wilt klaarmaken.

Verder lezen

Hoe kun je snel afvallen

Hoe Kun Je Snel Afvallen Zonder Honger Te Lijden?

Het antwoord op: ‘hoe kun je snel afvallen, zonder honger’. Wie wil dat nu niet?

Snel gewicht verliezen zonder dat je het gevoel hebt daar veel voor te moeten laten en ook vooral zonder honger te lijden, velen dromen er van.

In onderstaand artikel zullen we je handvatten geven hoe je dit kunt doen en uitleg geven op de vraag; hoe kunt je snel afvallen zonder honger te lijden.

Verder lezen

Cholesterol en Paleo

Cholesterol En Paleo? Wat Jij Nu Weet Over Cholesterol Is Fout…

Cholesterol en Paleo, gaat het wel samen? Wij hebben altijd geleerd dat cholesterol slecht voor ons is en kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Recente studies hebben aangewezen dat cholesterol helemaal niet zo slecht voor os is als aanvankelijk altijd dachten.

Het is namelijk belangrijk om te weten dat 60% van je hersenen bestaan uit cholesterol. Eigenlijk kan het dan ook niet zo slecht zijn om cholesterol te eten, toch?

Daarom gaan cholesterol en Paleo juist wel goed samen. Cholesterol verzorgt namelijk een belangrijke functie in onze hersenen en is niet de oorzaak van onze aandoeningen, maar kan ons er juist tegen beschermen.

Cholesterol veroorzaakt een laagje op de binnenwanden van onze aderen. Vroeger werd altijd gedacht dat dit juist schadelijk was en de aderen verstopt, terwijl het eerder een beschermende functie heeft. Daarnaast speelt cholesterol echter ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen van onze kinderen.

Zo is onder andere ook aangetoond dat kinderen die voldoende cholesterol binnen krijgen verbeterde cognitieve functies genieten, dan kinderen die dit niet aten.

Verder lezen

Paleo Maaltijden

Paleo Maaltijden, Hoeveel Heb Je Er Nodig Op Een Dag?

Ben jij net aan het Paleo dieet begonnen, dan kan het verwarrend zijn om te weten hoeveel Paleo maaltijden je precies nodig hebt. Immers, de traditionele voedingsleer leert ons dat wij drie grote maaltijden per dag moeten eten, en daarnaast ook nog drie snacks moeten nuttigen.

Dat zijn behoorlijk veel maaltijden! Het Paleo dieet geeft echter niet exact aan hoeveel Paleo maaltijden wij nodig hebben.

Dit ligt met name aan het feit dat iedereen verschillend is en iedereen een andere hoeveelheid nodig heeft. Ben jij bijvoorbeeld een van fanatieke sporter, die elke dag twee uur in het fitnesscentrum te vinden is, dan heb je natuurlijk ook meer en grotere Paleo maaltijden per dag nodig.

Verder lezen

Paleo vegetarisch

Is Paleo Vegetarisch?

Het Paleo dieet is een dieet dat steeds aan populariteit toeneemt. Dit is ook niet voor niks, want het dieet heeft zich effectief bewezen in de afgelopen jaren en in verschillende onderzoeken. Maar is het ook mogelijk om Paleo vegetarisch te volgen?

Als je namelijk aan dit dieet denkt, dan denk je aan de oermens die vooral toch ook veel vlees at. Als je vegetarisch eet, en dit doet omdat je denkt dat vlees slecht voor je is, dan is het wellicht een idee om deze beslissing te heroverwegen.

Eet je echter vegetarisch puur uit morele overwegingen, dan is het best mogelijk om Paleo vegetarisch te volgen.

Lees even verder.

Verder lezen

Paleo maaltijd

Waaruit Bestaat Een Volwaardige Paleo Maaltijd?

Zodra je een begin hebt gemaakt aan het Paleo dieet, vraag je je vaak af hoe je je Paleo maaltijd zou moeten samenstellen.

Immers, de voedingsmiddelen die nu op het menu staan zijn vaak heel anders dan wat je gewend was. Niet alleen hou je er een hele andere eetwijze op na, je volgt nu ook andere maatstaven op het gebied van de voedingsstoffen die je moet binnenkrijgen.

Dus waaruit bestaat dan een volwaardige Paleo maaltijd en welke producten moet je hierbij vooral vermijden?

Dit en meer gaan we bespreken in onderstaand artikel.

Verder lezen

Paleo en eieren

Paleo En Eieren? Te Veel Eieren Is Toch Ongezond?

Als je net met het Paleo dieet begonnen bent, dan vraag je je wellicht af of Paleo en eieren het enige is dat je in de ochtend kunt eten.

Als je elke dag eieren als ontbijt eet, dan is de lol er natuurlijk snel af. En wellicht vraag je je dan ook af of dit wel zo gezond is.

Immers, eieren zitten volgens de traditionele voedingsleer vol met cholesterol en je zou er eigenlijk niet meer dan 3 per week mogen eten. Echter is het ook juiste de traditionele voedingsleer die granen als ontbijt, lunch en avondeten aanraadt, en het zijn juist deze granen die voor verschillende aandoeningen zorgen.

Dus hoe gezond – of juist ongezond – zijn eieren echt?

Verder lezen

Paleo Cupcakes

Paleo Cupakes. Ja Gezonde Cupcakes Bestaan! (Recept)

Iedereen heeft wel eens zin in iets lekkers bij de thee of koffie. Maar vaak is het lastig een gezonde keuze te vinden. Nou, wij hebben de oplossing.

Hierbij een recept voor gezonde Paleo cupcakes met appel en rozijnen. Ideaal voor iedereen die de paleo levenswijze aanhoudt, die houdt van een makkelijk, voedzaam en lekker tussendoortje. Maar uiteraard is dit recept ook heerlijk voor niet- Paleo aanhangers. Zij zullen waarschijnlijk verbaasd zijn als u zegt dat dit een gezonde traktatie is.

Hieronder zullen we je uitleggen hoe we deze heerlijke Paleo cupcakes bakken, en wat je hiervoor nodig hebt.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie