diabetes | Paleo Dieet

Artikels over diabetes

Symptomen van suikerziekte

Symptomen van suikerziekte: hoe herken je diabetes?

De symptomen van suikerziekte zijn vaak redelijk eenduidig. Bij de heftigere vorm, diabetes type 1, zal dit zich binnen korte tijd snel manifesteren en tot grote ongemakken leiden. Dit is dan ook een auto-immuunziekte. Dit houdt in dat het lichaam zijn eigen afweersysteem aanvalt. Iets wat niet zomaar onopgemerkt blijft.

Daarentegen zullen de symptomen van suikerziekte voor dat andere type, diabetes type 2, vaak minder duidelijk zijn. Hierbij kun je voor jaren doorleven met vage klachten zonder dat hier een stempel op gedrukt wordt. Vaak wordt dit dan ook bij routineonderzoek ontdekt.

Verder lezen

Diabetes onder controle krijgen

Diabetes onder controle krijgen door Paleo, kan dit? Een vraag die velen zich stellen. Diabetes wordt vaak een zogenaamde ‘welvaartsziekte’ genoemd. Net zoals obesitas, en zelfs sommige vormen van kanker en hart- en vaatziekten.

Deze ziektes komen voort uit de moderne levensstijl, waaronder ook het moderne voedingspatroon. Kun je dus door je levensstijl en je voeding aan te passen, ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld obesitas voorkomt? Of diabetes onder controle krijgen?

Verder lezen

Wat Alzheimer & Paleo Met Elkaar Te Maken Hebben

Wat Alzheimer & Paleo Met Elkaar Te Maken Hebben

Alzheimer wordt ook wel eens omschreven als diabetes type 3. Het suggereert dat Alzheimer (en dementie) een gevolg zijn van onze moderne samenleving. Meer bepaald: een gevolg van de manier waarop we tegenwoordig eten en leven.

Diabetes associeer je natuurlijk onmiddellijk met koolhydraten, suikers en insuline. Maar zo eenvoudig is het helemaal niet. (Is het ooit eenvoudig?)

Verder lezen

Diabetes dieet

Is Paleo Het Ideale Diabetes Dieet?

Reeds 26 miljoen mensen wereldwijd lijden aan diabetes. Daarnaast wordt verwacht dat in de toekomst dit probleem nog groter wordt. Men spreekt al van 80 miljoen mensen die in de zogenaamde pre fase van deze ziekte zit.

Toch is er nog ergens hoop, want deze groep mensen kunnen nog van levensstijl veranderen. Het is daarom van belang ze te informeren over de grote risico factoren die er aan verkeerd voedsel zit. Maar welke rol speelt paleo hier eigenlijk bij?

Verder lezen

Diabetes en Paleo

Diabetes En Paleo: Is Paleo Dé Oplossing Voor Diabetici?

Lijd jij onder de suikerziekte en vraag je je af of diabetes en Paleo wel samen gaan? Dat is eigenlijk een goede vraag, want diabetici hebben uiteindelijk een bepaald voedingsplan nodig om hun diabetes onder controle te houden.

Om te kijken of diabetes en Paleo dus samengaan, moeten we eerst kijken naar wat diabetes eigenlijk is.

Zodra je koolhydraten eet worden deze omgezet in suikers en deze komen dan in je bloed terecht. De gezonde hoeveelheid suiker in je bloed is normaal echter maar 1 theelepel – op een nuchtere maag.

Zodra de bloedsuikerspiegel dus stijgt, gaat het lichaam dit gelijk verhelpen door er insuline op af te sturen. Teveel suiker in het bloed is namelijk gevaarlijk. De insuline zorgt er dan voor dat de suiker naar de cellen van je lijf vervoerd wordt.

Zodra je echter steeds maar weer koolhydraten eet, blijft dit proces zich herhalen. Tot je op een gegeven moment steeds meer insuline moet aanmaken om de suiker af te voeren. De insuline productie wordt zo uitgeput en op dat moment lijdt je aan diabetes.

Je lijf is niet in staat om zelf voldoende insuline te produceren, dat is ook de reden waarom veel diabetici insuline moeten spuiten.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie