cholesterol | Paleo Dieet

Artikels over cholesterol

Cholesterol en Paleo

Cholesterol En Paleo? Wat Jij Nu Weet Over Cholesterol Is Fout…

Cholesterol en Paleo, gaat het wel samen? Wij hebben altijd geleerd dat cholesterol slecht voor ons is en kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Recente studies hebben aangewezen dat cholesterol helemaal niet zo slecht voor os is als aanvankelijk altijd dachten.

Het is namelijk belangrijk om te weten dat 60% van je hersenen bestaan uit cholesterol. Eigenlijk kan het dan ook niet zo slecht zijn om cholesterol te eten, toch?

Daarom gaan cholesterol en Paleo juist wel goed samen. Cholesterol verzorgt namelijk een belangrijke functie in onze hersenen en is niet de oorzaak van onze aandoeningen, maar kan ons er juist tegen beschermen.

Cholesterol veroorzaakt een laagje op de binnenwanden van onze aderen. Vroeger werd altijd gedacht dat dit juist schadelijk was en de aderen verstopt, terwijl het eerder een beschermende functie heeft. Daarnaast speelt cholesterol echter ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen van onze kinderen.

Zo is onder andere ook aangetoond dat kinderen die voldoende cholesterol binnen krijgen verbeterde cognitieve functies genieten, dan kinderen die dit niet aten.

Verder lezen

Paleo maaltijd

Waaruit Bestaat Een Volwaardige Paleo Maaltijd?

Zodra je een begin hebt gemaakt aan het Paleo dieet, vraag je je vaak af hoe je je Paleo maaltijd zou moeten samenstellen.

Immers, de voedingsmiddelen die nu op het menu staan zijn vaak heel anders dan wat je gewend was. Niet alleen hou je er een hele andere eetwijze op na, je volgt nu ook andere maatstaven op het gebied van de voedingsstoffen die je moet binnenkrijgen.

Dus waaruit bestaat dan een volwaardige Paleo maaltijd en welke producten moet je hierbij vooral vermijden?

Dit en meer gaan we bespreken in onderstaand artikel.

Verder lezen

Paleo en eieren

Paleo En Eieren? Te Veel Eieren Is Toch Ongezond?

Als je net met het Paleo dieet begonnen bent, dan vraag je je wellicht af of Paleo en eieren het enige is dat je in de ochtend kunt eten.

Als je elke dag eieren als ontbijt eet, dan is de lol er natuurlijk snel af. En wellicht vraag je je dan ook af of dit wel zo gezond is.

Immers, eieren zitten volgens de traditionele voedingsleer vol met cholesterol en je zou er eigenlijk niet meer dan 3 per week mogen eten. Echter is het ook juiste de traditionele voedingsleer die granen als ontbijt, lunch en avondeten aanraadt, en het zijn juist deze granen die voor verschillende aandoeningen zorgen.

Dus hoe gezond – of juist ongezond – zijn eieren echt?

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie