champignonsoep | Paleo Dieet

Artikels over champignonsoep

Wilde champignonsoep recept

Wilde Champignonsoep (Recept)

De herfst mag dan vooral bekend staan als het seizoen van pompoen en appels, het is ook de beste tijd van het jaar om los te gaan op een andere lekkernij: wilde champignons.

Wilde champignon heeft een frissere smaak dan de meer typische champignonsoorten + een grotere variëteit aan smaak. Er zijn zelfs wilde champignons die je nooit bij de supermarkt zou kunnen kopen.

Samen met de klassieke, rijke champignonsmaak, room en een aantal kruiden heb je alle ingrediënten voor een onvergetelijke wilde champignonsoep.

Soms kun je wel bepaalde wilde champignons op de groentemarkt of bij de supermarkt kopen. Of als je avontuurlijk bent zou je ze zelfs zelf kunnen plukken. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet zomaar iedere paddenstoel die je tegenkomt kunt plukken en eten. Schaf een gids aan voor jouw omgeving en leer over de verschillende paddenstoelen voordat je losgaat op het plukken.

Als je niet van wilde champignons houdt of als je er niet aan kunt komen dan kun je altijd voor de gewone champignon kiezen als alternatief.

Je zou tapiocazetmeel kunnen gebruiken als verdikkingsmiddel, maar als je meer van een dunnere textuur houdt dan kun je het ook weglaten.

Eet deze wilde champignonsoep in combinatie met heerlijke kip in rozemarijn of iets anders lekker wat je erbij wilt eten. Je kunt deze soep gemakkelijk combineren met elk soort maaltijd.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie