buikloop | Paleo Dieet

Artikels over buikloop

Verband tussen voeding en diarree

Het Verband Tussen Voeding En Diarree

Vele dingen kunnen diarree veroorzaken:

Maar soms is het niet een virus, bacterie of parasiet. Soms hebben mensen die verder helemaal gezond zijn, toch last van diarree, hetzij als een eenmalig iets of als een terugkerend probleem.

Het kan zijn dat deze mensen met het “diarree predominante prikkelbare darmsyndroom” worden gediagnosticeerd. Dat betekent: je hebt diarree zonder aanwijsbare reden en we komen er niet achter waarom. Of misschien krijg je helemaal geen diagnose maar alleen het advies om naar huis te gaan en Immodium te nemen.

Als diarree wordt veroorzaakt door een ziekte dan is het logisch dat de ziekte moet worden aangepakt met behulp van een dokter. Maar indien de oorzaak van de diarree niet duidelijk aan een ziekte is gekoppeld dan is het raadzaam om je voeding onder de loep te nemen.

Net zoals z’n tegenovergestelde kameraad, constipatie, wordt de oorzaak van diarree sterk beïnvloedt door je dieet. Aanpassingen in je dieet kunnen dus drastische gevolgen teweeg brengen (zowel goed als slecht).

Voor veel mensen is het Paleo dieet dé oplossing. Probeer dit dus als eerste oplossing, het zou geweldig zijn als dit voor je werkt!

Maar niet iedereen raakt van zijn diarree klachten af door het volgen van een Paleo dieet. Soms vergt het intensievere maatregelen.

Er is dus niet altijd een duidelijke aanwijsbare reden, maar hieronder is een kort overzicht van twee mogelijke oorzaken van diarree: darmfloraproblemen en voedingsintolerantie.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie