Omega-9 Vetzuren: Ook Dit Moet Je Weten

Omega-9 Vetzuren: Ook Dit Moet Je Weten

Paleo tip: Omega-9 Vetzuren: Ook Dit Moet Je Weten
Omega-9 Vetzuren

Omega-9 vetzuren zijn samengesteld uit ketens van koolstof, waterstof en zuurstof. De verschillen tussen vetzuren liggen in de moleculen die verschillende gezondheidseffecten tussen vetten produceren.

Onverzadigde vetten zijn bekend onder een andere naam: omega’s.

Er zijn drie soorten omega vetzuren:

Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn twee soorten meervoudig onverzadigd vetten.

Ze worden beschouwd als essentiële vetzuren omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De vetzuren zijn een familie van enkelvoudig onverzadigde vetten waarvan inname belangrijk is om de gezondheid van het lichaam te waarborgen.

Canola-olie en zonnebloemolie zijn uniek hoog in omega-9 vetzuren en daarom belangrijk om in te nemen tijdens een dieet.


Wat doen omega-9 zuren?

Alle omega-vetzuren spelen een specifieke rol in de algehele gezondheid. Deze goede vetten hebben voordelen voor de gezondheid, zoals:

  • Het voorkomen van hart-en vaatziekten
  • Het voorkomen van een beroerte
  • Het voorkomen van diabetes
  • Het bevorderen van een gezonde activiteit van de nervus
  • Het verbeteren van de vitamine absorptie
  • Zorg voor een gezond immuunsysteem
  • Het promoten van celontwikkelingen

Waarin vind je omega-9 vetzuren?

De vetzuren zijn een soort van meervoudig onverzadigde vetten en essentieel voor de menselijke gezondheid, omdat het lichaam dit soort vetzuren die zelf kan produceren.

Mensen moeten omega-9 vetzuren binnenkrijgen tijdens het nuttigen van voedsel zoals vis- en plantaardige oliën, met inbegrip van koolzaadolie en zonnebloemolie.

De vetzuren worden vaak gevonden in canola, olijf- en zonnebloemolie. Ook zijn ze aanwezig in pinda ensaffloerolie. Ze zijn te vinden in avocado’s en olijven en vooral in noten als amandelen, cashewnoten, macadamia’s, pinda’s, pecannoten, pistachenoten en walnoten.


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega-9 vetzuren?

Tegenwoordig leiden de meeste modern diëten tot gezondheidsproblemen wegens een onjuiste (als in te weinig) inname van omega-9 vetzuren. Het eten van voedingsmiddelen rijk aan omega-9 vetzuren kan helpen om het risico op chronische ziekten zoals hartziekten, beroerte en kanker, alsmede lagere LDL of hoge cholesterol te verlagen.

Een dieet rijk aan omega-9 vetzuren helpt het risico op hart- en vaatziekten en beroertes te verminderen door het verlagen van cholesterol en triglyceriden, het verbeteren van de elasticiteit van de bloedvaten en het voorkomen van de opbouw van schadelijke vetafzettingen in de slagaders.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie