Het Paleo Dieet Is Een Makkelijk Dieet! Of Toch Niet?

Het Paleo Dieet Is Een Makkelijk Dieet Is! Of Toch Niet?

Paleo tip: Het Paleo Dieet Is Een Makkelijk Dieet Is! Of Toch Niet?
Makkelijk dieet

Een dieet volgen, en dat ook nog eens lang genoeg vol houden om effecten te laten zien, dat moet wel een makkelijk dieet zijn.

Het Paleo dieet is misschien niet meteen zo makkelijk te begrijpen, maar dat komt omdat we over het algemeen aannemen dat ons eten natuurlijk is.


Een makkelijk dieet, bestaat dat wel?

Het zal ongeveer 10 000 jaar geleden zijn dat mensen begonnen met het laten groeien van vooral granen en groenten, eetbare planten dus, op bepaalde vaste plekken, namelijk in de buurt van andere bronnen van voedsel.

Voor die tijd vonden de mensen een makkelijk dieet, onderweg, of langs de weg. Dieren werden bejaagd en planten of wortels uitgegraven, vruchten geplukt.

Dat was een voortdurend proces, de jagers-verzamelaars waren de hele dag bezig met het jagen en verzamelen. Soms was het makkelijker een paar dagen op dezelfde plaats te verblijven, bijvoorbeeld bij een groep vruchtdragende bomen.

In onze lagere landen is het nogal regenachtig en nat, dus bouwden de mensen al snel tijdelijke onderkomens bij zo een bron van voedsel.

Ze bleven terug komen

Het volgende oogstseizoen kwamen ze vaak terug, bij het al bestaand tijdelijk onderkomen, bouwden dat weer op en woonden weer een paar weken op dezelfde plek. Het eten van fruit gaat vervelen, dus, zo stel ik me voor, plantten die mensen granen en eetbare planten om die het volgende seizoen samen met het fruit te gebruiken.

De landbouw is op een dergelijke manier ontstaan.

Moderne landbouw

De hedendaagse landbouw lijkt daar niet meer op, we eten vaak voedsel dat niet meer herkenbaar is als natuurlijk. Hoeveel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet dat hun biefstukje drie dagen geleden nog in een wei stond te herkauwen?

We staan niet meer stil bij de natuur, we gebruiken de natuur alleen nog maar.

Daarom is een Paleo dieet wel een makkelijk dieet. Het is natuurlijk, eenvoudig van samenstelling en van smaak.

De moderne landbouw en veeteelt wordt niet gezien als gezond. Mensen die een Paleo levenswijze volgen zijn zich vooral bewust van wat ze eten, waar het eten vandaan komt en hoe het gemaakt wordt.

Natuurlijke grondstoffen en een natuurlijke manier van leven, daar gaat het om bij een Paleo dieet. Koop je groenten en fruit weer waar het vandaan komt, op een boerderij. Of produceer je eigen voedsel.

Een makkelijk dieet, omdat de producten bekend zijn en niet uit de moderne landbouw komen. Onvervuilde producten zonder kunstmatige toevoegingen als kleur, geur en smaakstoffen die uit een chemisch laboratorium komen.

Het wordt geen makkelijk dieet

Of een Paleo dieet een makkelijk dieet is?

Tegenwoordig zul je moeten zoeken naar natuurlijke voedingswaar, terwijl dat in vroeger jaren gewoon in de natuur voorkwam. Het vlees zal geproduceerd moeten worden op speciale boerderijen, net als de groenten en het fruit.

Maar het werkt en is zeker makkelijk vol te houden (mits je de juiste producten in huis kunt halen) en daar gaat het om.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie