Koolhydraatarm Dieet, Wat Zijn De Voor- En Nadelen?

Koolhydraatarm Dieet: Wat Zijn De Voor- en Nadelen?

Paleo tip: Koolhydraatarm Dieet: Wat Zijn De Voor- en Nadelen?
Koolhydraatarm Dieet

Het koolhydraatarm dieet en het Paleo dieet hebben erg veel raakvlakken met elkaar, maar zijn toch niet helemaal hetzelfde.

Puur eten, zonder toegevoegde suikers en zo koolhydraatarm waar mogelijk, dat is het doel van beiden. Het koolhydraat arm eten is tegenwoordig helemaal hip & happening!

Dat is ook niet zonder reden want er zijn veel voordelen aan het eten van minder koolhydraten. In dit artikel gaan we uitleggen wat de voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet zijn.

Twijfel je of je ook een gezonde koolhydraatarme manier van eten wilt handhaven, dan hopen we dat dit artikel er voor zorgt dat je een juiste keus kunt maken.


De voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet

Er zijn genoeg voordelen en ook wel nadelen te noemen van een koolhydraatarm dieet, het voornaamste voordeel is echter voor veel mensen toch dat je er snel van afvalt.

Het eten van veel koolhydraten betekent het eten van veel ‘suikers’. Al deze overtollige suikers zetten zich om in vet. Door weinig koolhydraten te eten spreek je uiteindelijk deze vetreserves aan en dit zorgt ervoor dat je snel afvalt.

Tot wel 1,5 kilo per week!

Meer energie

Wat zeker tussen het rijtje voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet hoort is: meer energie!

Dit is wat heel veel mensen ook als voordeel noemen. Dit is ook logisch. Omdat je minder suikers binnen krijgt heb je ook geen last meer van een schommelende bloedsuikerspiegel.

Daarnaast krijgt je door die suikerdips ook nog eens last van strek in zoetigheid om je suikerspiegel omhoog te helpen. Dat bevordert het afvallen ook niet natuurlijk.

Je ziet er beter uit

Door het minder eten van suikers en het toevoegingen in je eten, eet je automatisch gezonder. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat je haren gaan glanzen en je een stralende huid krijgt.

De nadelen van een koolhydraatarm dieet

Uiteraard kunnen er ook nadelen zitten aan een koolhydraat arm dieet. Uit onderzoek is gebleken dat er tekorten kunnen ontstaan. Je kunt hierbij denken aan vitamines, mineralen en voedingsvezels.

Dit gebeurt voornamelijk als mensen zo streng koolhydraat- arm eten dat er ook geen fruit meer wordt genuttigd. Je kunt hiervoor een extra multi- vitamine nemen.

Als je fruit toch wilt schrappen (wat helemaal niet aan te raden is) zorg er dan voor dat je extra groente neemt. Doe dit ook voor de vezels. Een veel gehoorde klacht van mensen die een koolhydraatarm dieet volgen is namelijk ook een slecht stoelgang.

Conclusie

Nu we de voor- en nadelen op een rijtje hebben gezet lijkt het dat de voordelen toch fors opwegen tegen de nadelen, maar ben je toch nog steeds beter af met Paleo.

Een koolhydraatarm dieet is daarnaast simpel te volgen, je gaat meer ‘puur’ eten en bovenal verdwijnen de kilo’s als sneeuw voor de zon!

Het risico van te weinig vitamines en vezels binnen krijgen kan je tegengaan door meer groente te eten of een multi- vitamine te nemen.

We hopen dat je met bovenstaande informatie een weloverwogen keuze kunt maken voor het veranderen van je eetgewoonten.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie