Koffie Om Af Te Vallen, Helpt Dat Echt? | Paleodieettips.com

Koffie Om Af Te Vallen, Helpt Dat Echt?

Paleo tip: Koffie Om Af Te Vallen, Helpt Dat Echt?
Koffie om af te vallen

Het is nog maar de vraag of koffie echt helpt om af te vallen. Het staat wel zo goed als vast dat mensen die veel koffie drinken meestal niet echt dik worden. Maar hoe gezond is koffie echt? En helpt koffie om af te vallen?

Het drinken van tot zes koppen koffie per dag wordt niet geassocieerd met een verhoogd risico op overlijden door welke oorzaak dan ook, of op overlijden aan kanker of hart- en vaatziekten, tenminste volgens het laatste onderzoek door de Department of Nutrition, Harvard School of Public Health.(bron: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/coffee/)

Zelfs het drinken van grotere hoeveelheden koffie is dus niet uitgesproken slecht voor de gezondheid, hoewel de meningen hierover wel een beetje uiteenlopen.

Maar de vraag, helpt koffie om af te vallen is nog steeds niet beantwoord.


Koffie om af te vallen

Koffie is een wat meer gecompliceerd drankje dan je op het eerste gezicht zou denken. Het bevat namelijk meer actieve bestanddelen dan alleen maar cafeïne.

Mede daarom lopen de meningen over de effecten van koffie op de gezondheid ook zo uiteen, de diverse bestanddelen hebben allemaal verschillende gevolgen voor de gezondheid.

Koffie heeft wel een positief effect als antioxidant. Als zodanig helpt koffie de hart en bloedvaten gezond te houden.

Ook heeft koffie een positief effect op de spijsvertering. Die verloopt bij mensen die regelmatig koffie drinken net iets sneller en makkelijker dan bij anderen. En een bijkomstigheid van een snellere spijsvertering is inderdaad het afvallen.

De feiten wijzen dus in de goede richting, koffie om af te vallen, het kan echt helpen.

Meer onderzoek

Het al eerder genoemde onderzoek brengt nog meer positieve effecten van koffie naar buiten. In de laatste paar jaren heeft dat onderzoek laten zien dat koffie een beschermende factor kan zijn tegen type 2 diabetes, de ziekte van Parkinson, cirrose van de lever en leverkanker.

Maar de onderzoeker wijst er zelf ook op dat meer onderzoek nodig is, ook al omdat koffie een gecompliceerd drankje is. Vertrouw dus nog niet te veel op deze resultaten. Als is het alvast wel een stap in de goede richting voor koffie-liefhebbers.

Past koffie in het Paleo dieet?

Het Paleo dieet richt zich op het eten van voedingsmiddelen die natuurlijk zijn, die rijk zijn aan nutriënten. En ook op ontstekingsremmende voedingsmiddelen die het algehele welzijn en aanhoudende niveaus van energie bevorderen.

Koffie voldoet niet aan die voorwaarden. Koffie bevat vrijwel geen energie, het bevordert alleen de geleiding van energie.

Het bevat ook geen nutriënten, die zitten in de toegevoegde suiker en melk of room.

Het is jammer voor de volgers van het Paleo dieet, de koffie moet minder, en mag op den duur helemaal niet meer.

Helpt koffie om af te vallen, we weten het nog niet zeker, maar zeker is wel, dat een Paleo dieet WEL helpt bij het afvallen. En groene thee bevat meer anti-oxidanten dan koffie.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie