Afvallen Tips | Paleo Dieet

Afvallen Tips

Intolerantie dieet: Wat is het? Is het gezond? Is het Paleo Proof?

Intolerantie dieet: we zien het steeds vaker opduiken. (Zeker nu blijkt dat Nathalie Meskens zich op die manier een pak beter in haar vel voelt).

Logisch ook, want vaak zijn vage gezondheidsklachten te koppelen aan voeding.

Krijg jij vaak in de loop van de dag een opgeblazen buik? Heb je een onrustige huid? Last van darmkrampen? Regelmatig hoofdpijn? Chronisch vermoeid? Maagklachten?

Het zou kunnen dat je een intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen hebt. Er zijn dan ook genoeg mensen die een intolerantie dieet volgen. Wat is dit precies? Hoe staat Paleo hier tegenover?

Verder lezen

Onderkin wegwerken

Onderkin Wegwerken Met Het Paleodieet

Wil je graag je onderkin wegwerken? Probeer dan eens het Paleodieet. Dit dieet is gebaseerd op het idee dat we beter kunnen eten zoals de mensen in de oertijd. Dat betekent vooral heel veel groenten en fruit en vlees. Aardappelen en meel waren er nog niet in die tijd en ook zuivel kende men toen nog niet.

Verder lezen

Is Beweging Belangrijk Voor Jou En Hoe Vind Je De Ideale Balans In Je Leven?

Hoe Belangrijk Is Beweging? Hoe Vind Je De Ideale Balans In Je Leven?

Ik merk vaak op dat het voor heel wat mensen moeilijk is tijd vrij te maken voor beweging en sport. Het is niet eenvoudig om nog wat vrije tijd te spenderen aan beweging wanneer je je continu moet focussen op het werk, je familie en je vrienden. In dit artikel help ik je een bewegingsplan samen te stellen om fit en in vorm te blijven.

Als je het Paleo dieet volgt weet je ongetwijfeld al dat je je gewicht alleen maar onder controle kunt houden door je dieet aan te passen. Beweging is ook belangrijk, maar het draait eerder rond kracht, flexibiliteit en evenwicht in plaats van calorieën verbranden. Maar dat betekent niet dat beweging nutteloos is wanneer je gewicht wilt verliezen of je een gezond gewicht wilt behouden. Je dieet is gewoonweg veruit belangrijker.

Maar een aantal workouts per week zullen meer doen voor je gezondheid dan alleen het beheren van je gewicht. Als je tijd vindt om aan beweging te doen zal je hartslag verbeteren tijdens je slaap, zal je stress verminderen en zal je digestie zelfs verbeteren!

Door de jaren heen heb ik enkele methoden geobserveerd die mensen helpen tijd te vinden om aan beweging te doen.

Verder lezen

Afvallen zonder honger

Afvallen Zonder Honger, Hoe Kan Dat?

Afvallen zonder honger, het klinkt als muziek in de oren. Afvallen zonder dat je buik knort. Zonder dat je gehaast bepaalde schappen in de supermarkt passeert. En zonder vriendelijk van alles tijdens een gelegenheid af te slaan. Hoe kun je nu afvallen zonder honger? Met Paleo natuurlijk. Natuurlijk moet je letterlijk opvatten.

Verder lezen

Afvallen na kerst en nieuwjaar

Afvallen Na Kerst & Nieuwjaar Dankzij Paleo

Iedereen kent ze wel… de goede voornemens, je wil afvallen na kerst en nieuwjaar. Na meer dan een week zoetigheden, zware maaltijden, drank en calorierijk voedsel is je lichaam begint je lichaam langzaamaan te lijden onder deze feestelijke week.

Een nieuw jaar betekent een nieuw begin en daarom maken de meeste mensen zoveel nieuwe voornemens. Je wil zo gezond mogelijk leven en in tussentijd die verschillende kilo’s nog eens kwijtspelen. Je wil ook meer gaan bewegen en ook de nodige energie hebben om deze vol te houden. Je wil ook nog gelukkig zijn en gezond blijven.

En liefst alles bij elkaar? Herkenbaar?

Verder lezen

Insuline

Wat Is Insuline & Hoe Werkt Het?

Geen flauw benul als ik je vraag wat insuline is? Ben je het zat om telkens opnieuw in kranten en magazines te lezen over insuline als de grote boosdoener van allerlei kwaaltjes? Hier volgt een korte uitleg over wat insuline is en hoe het precies te werk gaat.

Heel wat mensen komen vaak naar voren met twee grote vooroordelen over insuline:

  • Het is een slecht hormoon dat er enkel en alleen maar voor zorgt dat je dik wordt. Hoe lager het insulinegehalte in je bloed is, hoe beter voor je lijn.
  • Koolhydraten stimuleren de aanmaak van insuline, wat op zijn beurt logischerwijze ervoor zorgt dat je lichaam meer vet aanmaakt. Stop dus met koolhydraten te eten, én je insulinegehalte zal dalen.

Beide van deze statements zijn niet helemaal correct, en op het einde van dit artikel zal je begrijpen waarom dit zo is.

Verder lezen

Hoe Ga Je Om Met Nachtelijke Vreetbuien?

Hoe Ga Je Om Met Nachtelijke Vreetbuien?

Je hebt de cartoons waarschijnlijk wel al eens gezien: iemand (vaak een vrouw) in pyjama die ‘s nachts in een donkere keuken de deur van de koelkast opentrekt. De persoon kijkt naar wat er allemaal te bikken valt en overweegt welke junkfoodachtige snack hij/zij ditmaal overweegt om haar nachtelijke vreetbui te stillen.

Klinkt bekend, niet? Helaas zijn we wel niet allemaal zo mager als de dunne, mooie personages die je vaak in zo’n afbeelding terugvindt. In de echte wereld hebben nachtelijke vreetbuien minder glamour en meer invloed op je lichaam en je leven.

Hier volgt hoe nachtelijke vreetbuien werken en wat je eraan kunt doen.

Verder lezen

Paleo Zonder Eieren, Is Dat Mogelijk?

Wat is Intermittent Fasting

Intermittent fasting (oftewel periodiek vasten; vasten met tussenpozen) bestaat al sinds de tijd dat onze voorouders op de aarde rondwandelden. Ze hadden geen supermarkten, koelkasten, restaurants, magnetrons (microgolfovens) en kruidenierszaken. Niettemin konden ze perioden van hongersnood overkomen. Hoe deden ze dat in godsnaam?

Wel, zeker en vast niet door vijf à zes kleine maaltijden naar binnen te werken. Onze voorouders deden aan intermittent fasting. Natuurlijk deden ze dit niet bewust. En ze hadden ook niet echt de keuze om dit wel of niet te doen. Voedsel moest zorgvuldig bewaard en verdeeld worden over een lange periode. Ze moesten zich aanpassen. Daarom aten ze waarschijnlijk maar twee keer per dag.

Mijn punt is dat onze lichamen ontworpen zijn om perioden van hongersnood aan te kunnen. Dat is waarom ons lichaam overtollige energie opslaat als vet om later te gebruiken. Intermittent fasting bestaat dus al sinds de oorsprong van het menselijk ras. Het is natuurlijk. Het is waarvoor ons lichaam ontworpen is.

Helaas zijn de meeste mensen vandaag de dag niet bekend met het concept van intermittent fasting. Één van de redenen hiervoor is dat de meest ontwikkelde landen beschikken over méér dan genoeg voedsel. De meesten van ons hebben nog nooit échte honger ervaren.

En het help niet om ieder jaar een nieuw dieet te proberen dat je ‘garandeert dat het werkt’. Na heel wat ‘moderne’ diëten uitgeprobeerd te hebben zullen mensen uiteindelijk stoppen met zoeken en opgeven. Ze voelen zich hopeloos.

Maar de waarheid is zelden complex. Vaak is het de meest simpele en natuurlijke benadering die het best werkt. En je kan ze recht houden zonder over al te veel discipline of wilskracht te beschikken.

Intermittent fasting is dus vrij simpel. In dit artikel krijg je een solide introductie. En wie weet? Misschien helpt intermittent fasting je wel om dat koppige vet te verbranden dat je helemaal niet wil! Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder!

Verder lezen

Tijd maken om te eten

Waarom Moet Je Tijd Maken Om Te Eten?

Slaat het onderstaande op jou?

  • Je ontbijt uit de hand eten terwijl je rond rent om zo snel mogelijk de deur uit te kunnen.
  • Je lunch aan je bureau eten terwijl je met drie verschillende dingen tegelijk bezig bent.
  • Avondeten: soms thuis, soms in de auto, soms uit een Tupperware bakje op een willekeurige plek. (bij je dochters pianoles, de sportschool of de wachtkamer bij de dokter…)

Het is verklaarbaar: we hebben het allemaal druk en tijd maken om te eten lukt niet meer elke dag. Wie heeft er nu wel alle tijd van de wereld om een zelf klaargemaakte Paleo maaltijd aan tafel te eten?

Als je uitgebreid wilt ontbijten, moet je eerder opstaan en blijft er minder tijd over om te slapen en is dat ook niet slecht voor je? Wat wordt er nou precies van ons verwacht?

Verder lezen

1 2 3 5

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie