Hoe Kun Je Het Jojo Effect Voorkomen?

Hoe Kun Je Het Jojo Effect Voorkomen?

Paleo tip: Hoe Kun Je Het Jojo Effect Voorkomen?
JOJO effect voorkomen

Het jojo effect voorkomen is iets wat iedereen wil die snel wil vermageren. Dit jojo effect zorgt er immers voor dat je na het stopzetten van je dieet op korte tijd méér weegt dan bij de start van je dieet.

Wat is dit jojo effect dan precies en hoe kun je het jojo effect voorkomen?

Ondanks dat de meerderheid van al diegenen die snel willen vermageren met het jojo effect krijgt af te rekenen, kun je het jojo effect relatief eenvoudig voorkomen.


Hoe ontstaat het jojo effect?

Het feit dat je lichaam tijdens je dieet veel minder calorieën opneemt, ligt aan de basis van dit vervelende jojo effect.

Je lichaam reageert immers door zijn energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Dat heeft ook gevolgen voor je metabolisme of stofwisseling. Zo zal je lichaam je stofwisseling zoveel mogelijk vertragen, waardoor ook je vetverbranding zal vertragen, en zelfs spierweefsel zal verbranden.

Op het ogenblik dat je stopt met je dieet en in je oude eetgewoonten hervalt, reageert je lichaam minder snel. Het zal de voeding die het naar binnen krijgt, zo vlug mogelijk opslaan als vet.

Hoe kan je het jojo effect voorkomen?

Dit jojo effect is niet alleen vervelend, het is vooral ongezond. Toch kun je gemakkelijk dit jojo effect voorkomen, en je bereikt streefgewicht behouden.

  • Chrash diëten vermijden: volg nooit crash diëten waarmee je in korte tijd een spectaculair aantal kilo’s aan lichaamsgewicht kwijt speelt. Deze zijn niet alleen erg moeilijk vol te houden, maar ook ongezond en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend. Ze houden evenmin rekening met gewichtsbehoud na het beëindigen van het dieet. Crash diëten blijven meestal onder de duizend calorieën per dag, veel te weinig om gezond te zijn. Als reactie zal je lichaam zijn energieverbruik zoveel mogelijk beperken
  • Geleidelijk vermageren: gezond en blijvend vermageren doe je dus geleidelijk aan. Als je te snel en teveel afvalt verlies je niet alleen vet, maar ook vocht en spierweefsel. Twee kilo afvallen per week is het maximum
  • Zorg voor extra spierweefsel: hoe meer spieren, hoe meer energie je lichaam verbruikt. Spieren hebben immers constant energie nodig, zelfs in rust
  • Gezonde eetgewoonten: volgde je toch een dieet waarbij je snel en veel bent afgevallen? Val dan na je dieet niet terug in je ongezonde, oude eetgewoonten. Ongezonde eetgewoonten liggen immers aan de basis van het jojo effect

Je kan dus gemakkelijk het jojo effect voorkomen door gezond te eten en te drinken, of door een Paleo levensstijl te volgen! 😉

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie