Hoeveel gram eiwitten per dag heb je nodig?

Hoeveel gram eiwitten per dag heb je nodig?

Paleo tip: Hoeveel gram eiwitten per dag heb je nodig?
Hoeveel gram eiwitten per dag

Om uit te rekenen hoeveel gram eiwitten per dag je nodig hebt, is meer informatie nodig over wat je die dag zoal van plan bent te gaan doen.

Wanneer je de hele dag in bed blijft liggen en niets doet kan het toch zijn dat je veel eiwitten gebruikt. De reden om de hele dag in bed door te brengen kan een verwonding of een ziekte zijn.

Als algemene stelregel kun je aannemen dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor eiwitten specifiek is voor zowel je leeftijd als je geslacht. In het algemeen hebben volwassen vrouwen 46g eiwit per dag nodig, en volwassen mannen ongeveer 56g per dag.

Een specifiek aantal kan worden berekend op individuele basis. Dit aantal is gebaseerd op je gewicht, dus het is uniek voor iedereen. Een snelle berekening zal bepalen hoeveel gram eiwitten per dag je nodig hebt.


Je gewicht bepaalt hoeveel gram eiwitten per dag je nodig hebt

Weeg jezelf een paar dagen na elkaar. Natuurlijk kun je dat het beste in de ochtend doen, schoon aan de haak en met een lege blaas.

Om te voorkomen dat bepaalde tijdelijke schommelingen in je gewicht je berekening de mist in laten gaan neem je het gemiddelde van een aantal dagen.

Maak met het gewicht in kilo’s een conversie berekening. Volwassenen die niets doen hebben 0,8 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig, terwijl duurlopers en krachttraining atleten tussen 1,4 en 1,8 gram eiwit per kilogram nodig hebben, respectievelijk.

Maar dan wordt het moeilijker

Nu moet je gaan uitrekenen hoeveel gram eiwitten er in je eten zitten. En, zul je zeggen, dat staat toch op de verpakking?

Ja, bij al het voedsel dat uit een fabricage proces komt staat de inhoud aan eiwitten op de verpakking.

Dus als je al je voedsel in de supermarkt koopt is het makkelijk uit te rekenen hoeveel gram eiwitten per dag je nodig hebt.

Bij een Paleo dieet wordt het moeilijker. Op vlees dat op de boerderij geslacht is, of op de kip die in je achtertuin opgroeide, staat meestal niet netjes het aantal grammen aan eiwitten vermeldt.

Ook op groenten en fruit van het land niet.

Maak je niet te veel zorgen over hoeveel gram eiwitten per dag je eet

Het gaat er bij het berekenen hoeveel gram eiwitten per dag je nodig hebt niet om dat je elke dag precies het aantal grammen aan eiwitten consumeert.

Het gaat er om een goed gemiddelde over een langere periode te berekenen. Bovendien komen niet al je eiwitten uit vlees, kip of vis. Ook in groenten en fruit zitten eiwitten. Bonen en noten zijn zelfs bronnen van hoogwaardige eiwitten.

Als je eenmaal weet dat je Paleo dieet genoeg eiwitten bevat hoef je maar heel af en toe opnieuw uit te rekenen hoeveel gram eiwitten per dag je nodig hebt.

Maar het is wel goed te weten hoe het moet, al was het alleen maar om anderen te helpen die niet zo veel ervaring hebben met het Paleo dieet.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie