Hoeveel Eten Per Dag Heeft Een Mens Nodig?

Hoeveel Eten Per Dag Heeft Een Mens Nodig?

Paleo tip: Hoeveel Eten Per Dag Heeft Een Mens Nodig?
Hoeveel eten per dag

Zelfs wanneer je alleen die dingen eet die Paleo verantwoord zijn, kun je te veel eten.

Te veel eten is net als te weinig eten niet goed voor het lichaam. Dus hoeveel eten per dag heb je nu echt nodig?


Hoeveel eten per dag?

Iedere dag moet je eten. Wanneer we eten krijgen we nodige voedingstoffen binnen die het lichaam in staat stellen zichzelf draaiende te houden. De voorouders die de basis zijn voor het Paleo dieet hebben al dit eten zelf moeten verzamelen en vangen.

Vanuit die denklijn kunnen we zeggen dat hoeveel eten per dag je eet afhangt van hoeveel je zelf kan vinden.

Andere tijden

Gelukkig voor ons zijn de tijden sterk veranderd. We hoeven niet meer zelf onze dagelijkse portie eten zelf te vangen, en daarmee is ook de natuurlijke limiet voor eten verdwenen; we kunnen nu gewoon iets kopen wanneer we trek hebben.

Daar moet wel een grens aan zitten. Doordat we niet hoeven zoeken naar ons eten kost het ook minder energie om er aan te komen; we kunnen best iets minder eten dan onze voorouders.

Daarmee is natuurlijk ook niet alles gezegd; sommigen van ons hebben wel weer een fysiek zware baan en moeten juist weer iets meer eten. Een belangrijke zaak om naar te kijken is of je veel energie gebruikt of juist weinig.

Hoeveel eten per dag is gezond?

Gezond hangt af van wie eet, en wat je eet. Werk je achter de computer, eet dan iets minder dan iemand die fysiek werk doet. Passend bij de Paleo denkwijze is dat je niet constant eet.

Eet maaltijden die voldoening geven, maar niet zorgen dat je eerst moet uitbuiken voor je weer iets kan doen. Eet ook niet te weinig; op een lege maag kun je niet werken.

Kleine porties zijn van belang. Zorg er voor dat je na de maaltijd kunt zeggen dat je voldoende gegeten hebt, maar niet dat je vol zit. Een vuistregel: Je maag laat weten hoeveel eten per dag genoeg is.

Gezond eten is persoonlijk en hoeveel eten je per dag nodig hebt is af te stemmen op je eigen lichaam.

Verbruik je de ene dag veel energie omdat je gaat sporten? Eet dan meer dan wanneer je een dag thuis op de bank kan relaxen. Je lichaam geeft zelf aan wanneer het niet genoeg is: je maag zal protesteren.

Te veel kun je voorkomen door niet te snoepen. Hou vast aan drie maaltijden per dag.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie