Gezonde Popcorn Zonder Gifstoffen! | Paleodieettips.com

Geniet Van Gezonde Popcorn Zonder Alle Gifstoffen! (Recept)

Paleo tip: Geniet Van Gezonde Popcorn Zonder Alle Gifstoffen! (Recept)
Gezonde popcorn

Net zoals de meesten onder ons wonen mijn familie en ik niet in een bos of in de bergen. We leven in de echte wereld en worden omringd door allerlei ‘niet-menselijke’ dingen.

Je weet wel: dingen zoals stoelen, elektrisch verwarmd water, elektronica, auto’s, schoenen en films.

Als ik je vraag aan welk eten je denkt als ik “film” zeg, dan zou je antwoord waarschijnlijk “popcorn” zijn. En wat is  de gemakkelijkste en snelste manier om popcorn te maken? Inderdaad! Een zakje bewerkte mais/popcorn uit de winkel in de magnetron gooien.

Laten we nu eens kijken waarom popcorn voor de magnetron niet het allergezondst voor je is. En vooral: hoe het dan wel moet.


Popcorn voor in de magnetron is ongezond

 • Plastic: wanneer je petrochemische stoffen (deze komen voor in plastic) opwarmt, dan worden andere schadelijke stoffen door de popcorn geabsorbeerd. Veel soorten popcorn hebben een plastic verpakking. Dit is niet goed.
 • Synthetische vetten: makers van niet-menselijke voeding zijn dol op deze vetten omdat ze ervoor zorgen dat het product lang houdbaar blijft. Geloof het niet als er op de verpakking staat dat er geen transvetten inzitten. Kijk naar het etiket. Als er andere vetten dan olijfolie of kokosnoot olie inzitten dan is het hoogstwaarschijnlijk een plantaardige of gehydrogeneerde olie. Vermijd deze. Ze zijn letterlijk giftig.
 • Genetisch gemodificeerde organismen: de onbetwiste kampioen van niet-menselijke voeding. Het beste voorbeeld hiervan is mais. Mais is slecht voor je. Mensen zijn niet gemaakt voor voeding welke aangepast is in een laboratorium om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen gif zodat er zoveel mogelijk gewas per hectare verbouwd kan worden.
 • Smaakstoffen: veel van onze hedendaagse voeding smaakt en ruikt voortreffelijk vanwege synthetische geur en smaakstoffen waarmee het wordt bewerkt. Echt natuurlijke voeding bestemd voor menselijke consumptie smaken en ruiken heerlijk van zichzelf. We hebben geen nep smaken en geuren nodig. Maar het werkt. Een van de chemische stoffen die naar boter ruikt is diacetyl genaamd. Deze stof wordt gelinkt aan longziekten. Dit is maar één voorbeeld. Zo zijn er nog vele andere. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te snappen dat chemische geur- en smaakstoffen onmenselijke voeding is en een negatieve reactie in het lichaam veroorzaakt.
 • Perfluorchemicaliën: is een voorbeeld van een andere, ‘geweldige’ uitvinding welke fabrikanten gebruiken. Het wordt gelinkt aan kanker, beschadiging aan het voorplantingssysteem, schildklier aandoeningen en ADHD. Als je deze chemicaliën eenmaal in je lichaam hebt, blijven ze er lang rondzwerven.

Dus wat kun je doen als je erg van popcorn houdt en graag popcorn eet terwijl je met je partner, kinderen of in je eentje een film kijkt?

Als het filmavond is dan maken wij onze eigen popcorn, volgens dit recept:

Heerlijke popcorn met boter

Popcorn Zonder Gifstoffen!
Chef-Kok: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale tijd: 
Personen: 3-4
 
Ingrediënten
 • ½ cup organische maiskorrels
 • 2 theelepels boter afkomstig van met gras gevoede koeien
 • zeezout
 • 2 theelepels kokos olie of MCT olie
Bereidingswijze
 1. Verwarm de olie in een hoge steelpan op de hoogste stand.
 2. Doe 2 maiskorrels in de pan. Zorg ervoor dat ze rondom bedekt worden met olie en plaats de deksel op de pan.
 3. Zodra één van deze korrels knalt, doe de overige popcorn dan in de pan.
 4. Schudt de pan voorzichtig totdat alle popcorn open geknald is. (laat de deksel op de pan)
 5. Wanneer het knallen afneemt, zet het gas dan lager (de maiskorrels knallen heel snel) en giet de popcorn in een schaal.
 6. Verwarm de boter in een kleine sauspan en giet dit over de popcorn.
 7. Besprenkel het met zeezout.
Zo eenvoudig is het.

Op deze manier krijg je heerlijke, gezonde popcorn. En het ruikt nog eens heerlijk ook. Om deze gezonde popcorn te maken, hoef je weinig potten en pannen vuil te maken. Alles is makkelijk schoon te maken en makkelijk te bereiden.

Je hebt maar 4 ingrediënten nodig: mais, boter, zeezout en kokosolie.

En NUL van de eerder genoemde, slechte ingrediënten welke voorkomen in popcorn voor de magnetron.

Probeer het. En blijf uit de buurt van synthetische, giftige, nep popcorn!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie