Waarom Is Paleo Een Gezond Dieet? | Paleodieettips.com

Paleo Is Een Gezond Dieet. Waarom Zijn We Dat Zo Zeker?

Paleo tip: Paleo Is Een Gezond Dieet. Waarom Zijn We Dat Zo Zeker?
Gezond dieet

Natuurlijk zijn wij zelf er zeker van dat het Paleo dieet een gezond dieet is. Wij zijn het tenslotte die proberen het Paleo dieet als een gezond dieet aan de man te brengen.

Zoiets doe je alleen wanneer je er zeker van bent dat je product goed is.

Maar waarom zijn wij eigenlijk zo zeker dat het Paleo dieet een gezond dieet is? En is het überhaupt wel een gezond dieet?


Paleo is eigenlijk geen dieet!

Elk dieet heeft zijn eigen logica. Het ene dieet zegt, omdat je minder vet eet ga je afvallen. Een ander weer, omdat je minder koolhydraten eet ga je afvallen.

Het Paleo dieet is eenvoudig en logisch. Niet vanwege een of andere wetenschappelijk vastgelegde reden maar omdat het logisch is.

Elk levend wezen heeft zijn of haar eigen voedingspatroon. Met dat voedingspatroon kun je een beetje spelen, je kunt er hier en daar wat aan veranderen. Maar je kunt van een tijger geen graseter maken, en van een rund geen vleeseter.

Gezien de opbouw van het menselijke gebit en het menselijke verteringsstelsel zijn wij alleseters. Wij mensen kunnen veel soorten voeding gebruiken en verwerken tot energie.

Fabricageprocessen horen niet thuis in een gezond dieet

De mensheid heeft in de laatste millennia veel aan zijn voedselpatroon veranderd en we zijn een beetje aan het knoeien geslagen. We zijn voeding gaan veranderen door het te behandelen in productieprocessen en fabrieken.

Onze voeding is vervuild door toevoegingen en doordat we producten op onze manier gepurificeerd hebben.

In de meeste gevallen hebben we daarbij essentiële onderdelen weggehaald, omdat ze minder lekker smaakten, te zout waren of niet zoet genoeg.

In een Paleo dieet zijn alleen voedingsmiddelen vertegenwoordigd die natuurlijk zijn, niet veredeld of gezuiverd.

Doordat het fabricageproces weggelaten wordt blijven niet alleen de natuurlijke voedingsmiddelen beter behouden maar wordt ook de smaak van het voedsel weer echt. Daarom zijn we er zeker van dat een Paleo dieet een gezond dieet is.

Paleo is een gezond dieet, want het bevat meer vitamines en essentiële bestanddelen

Veel productieprocessen houden een verandering in de temperatuur van het voedsel in.

Je eten is vaak al gekookt voordat het in je eigen keuken terecht komt. Jij gaat het zelf daarna nog eens koken, samen met de andere onderdelen van je maaltijd.

Alle vitamines waren al uit je eten.

Wat er nog in zat breek je zelf af door het nog eens op temperatuur te brengen.

Het Paleo dieet bestaat uit eten dat niet behandeld is in fabrieken of gezuiverd in laboratoria, daarom zijn we er zeker van dat het een gezond dieet is.

Ook het vocht is er aan onttrokken om het beter houdbaar te maken. Dat vocht was, in de meeste gevallen, grotendeels water.

Om het weer eetbaar te maken voeg je daar leidingwater aan toe. Maar is dat wel hetzelfde?

Wij zelf bestaan ook voor 70-75 procent uit water. Daar is geen fluor aan toegevoegd of andere chemicaliën om de houdbaarheid te vergroten. Daar zitten ook geen resten van medicijnen in.

In het Nederlandse leidingwater zijn tien jaar geleden al medicijn resten gevonden, en die zitten er nog steeds in. Het RIVM geeft aan dat de kwaliteit van het drinkwater voldoende is, maar rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen insecticiden, cosmetica, geneesmiddelen, biociden, brandvertragers en nanodeeltjes ook niet altijd verwijderen. (bron RIVM)

Het Paleo dieet bestaat uit voedsel in zijn oorspronkelijke vorm. Daar hoef je dus geen leidingwater aan toe te voegen. Daarom zijn we er zeker van dat een Paleo dieet een gezond dieet is.

Gelukkig worden we ook nog eens geholpen door je eigen smaakpapillen. Je proeft zelf dat Paleo voedsel goed voor je is, dat het Paleo dieet een gezond dieet is.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie