Wat Zijn De Gevolgen Van Overgewicht? | Paleodieettips.com

Wat Zijn De Gevolgen Van Overgewicht?

Paleo tip: Wat Zijn De Gevolgen Van Overgewicht?
Gevolgen van overgewicht

Wilt u er zeker van zijn dat u geen overgewicht krijgt? Zorg dan voor een gezonde levensstijl. Let op wat je eet door bijvoorbeeld met het Paleodieet te starten.

Een groot aantal Nederlanders is namelijk te zwaar. Voor veel mensen is het lastig om af te vallen en om hun eetpatroon aan te passen, maar dit is wel echt nodig.

De gevolgen van overgewicht zijn namelijk heftig.


De gevolgen van overgewicht

De reden waarom mensen kampen met overgewicht, is meestal omdat zij meer calorieën binnen krijgen dan dat zij verbruiken. Maar, de oorzaak kan ook ergens anders liggen.

Zo kan overgewicht ook door een ziekte komen. Om overgewicht tegen te gaan, is het zeer belangrijk om op te letten wat je eet en om voldoende te bewegen. Wanneer je kampt met overgewicht heb je namelijk meer kans om ziektes op te lopen, dan mensen zonder heftig overgewicht.

Zo hebben mensen met ernstig overgewicht een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar ook op diabetes en een hoog cholesterol. Daarnaast kan overgewicht zorgen voor aandoeningen aan de galblaas en het bewegingsstelsel. Het is zelfs zo dat overgewicht in verband wordt gebracht met verschillende soorten kanker. Bovendien heeft overgewicht heeft ook invloed op de psychische gezondheid. Zo voelen mensen met overgewicht zich over het algemeen vaker eenzaam, verdrietig en gespannen. Ook zijn zij vaker depressief. Hierdoor is het belangrijk om de gevolgen van overgewicht tegen te gaan en jouw levensstijl aan te passen.

Wat moet je doen als je last hebt van overgewicht?

Wanneer je kampt met overgewicht is het belangrijk dat je je leefpatroon gaat aanpassen. Dit is nodig om de gevolgen van overgewicht tegen te gaan. Het is belangrijk dat je elke dag beweegt en gezond eet.

Wanneer jij moeite hebt met jouw oude levenspatroon te wijzigen, kun je hier hulp bij vragen. Zo kun je voor hulp altijd terecht bij de huisarts. Wil jij de eerste stap maken? Elke dag wandelen doet al heel veel voor je lichaam.

Twijfel je of je overgewicht hebt? Door middel van het BMI (Body Mass Index) kun je de verhouding tussen jouw lengte en gewicht meten. Zo kun je zien of je een gezond gewicht hebt of dat je in de risicozone zit.

Zo kun je dus zien of jij iets aan jouw eetpatroon of bewegingspatroon moet wijzigen, of dat je goed bezig bent.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie