Fruitige Koolsalade (Recept) | Paleodieettips.com

Fruitige Koolsalade (Recept)

Paleo tip: Fruitige Koolsalade (Recept)
Fruitige koolsalade recept

Als je Paleo probeert te eten zonder je blut te betalen moet kool zeker en vast op je boodschappenlijstje staan. Het kost vaak maar enkele tientallen eurocenten en je kan het wekenlang in je frigo of diepvries bewaren. Maar na een tijdje kan die grote hoeveelheid aan kool wat flets beginnen te smaken en wil je misschien iets anders. Kool wordt iets dat je moet eten, niet iets dat je wilt eten. Als je in die fase belandt bent kan deze verse, sappige en fruitige koolsalade je misschien opnieuw overtuigen en je enthousiasme een boost geven.

Goedkoop, én bovendien heerlijk: kan deze koolsalade nog beter? Wel, goedkoop, heerlijk en voedzaam! Als je deze smaakvolle koolsalade serveert aan je gasten of gezin hebben ze al de helft van hun dagelijkse behoefte aan vitamine C binnen, plus wat kleinere hoeveelheden aan mangaan, kalium, vitamine K, foliumzuur en vitamine B6. Voeg daarbij nog eens het vet van de mayonaise zodat je alle stoffen goed kunt opnemen en je kijkt naar een heerlijk recept dat je voorziet met alle voedingstoffen die je nodig hebt.

Ik kan me geen eenvoudiger gerecht dan salade bedenken, maar als de tijd niet in je voordeel speelt kan je voorverpakte kool kopen die al voorgesneden en versnipperd is. Het zal stukken duurder zijn (aangezien iemand anders het al gesneden heeft voor je), maar je kan in vijf minuten iets op tafel zetten. Als je meer kleur aan de mix wilt toevoegen kan je ook altijd wat rode kool in de salade mengen. Goedkoop, heerlijk, voedzaam en kleurrijk: als je enthousiasme voor kool nu nog niet opgekrikt is weet ik het ook niet meer.


Fruitige Koolsalade (Recept)
Chef-Kok: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale tijd: 
Personen: 6
 
Ingrediënten
  • 1 grote, groene kool
  • 1 grote wortel
  • 1 ananas
  • enkele mandarijnen
  • 1 kopje rode druiven
  • ¼ kopje huisgemaakte mayonaise
Bereidingswijze
  1. Spoel de groene kool af en versnipper ze. Rasp daarna ook de wortel.
  2. Snij de ananas in kleine stukjes tot je 2 kopjes kunt vullen. Ook de mandarijnen snijd je in stukjes tot je 1 kopje kunt vullen.
  3. Meng alle ingrediënten dooreen in een grote kom.
  4. Laat de salade een uurtje afkoelen in de frigo als je er de tijd voor hebt.
Eet smakelijk!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie