Is Eten Zonder Koolhydraten Gezonder?

Is Eten Zonder Koolhydraten Gezonder?

Paleo tip: Is Eten Zonder Koolhydraten Gezonder?
Eten zonder koolhydraten

Eten zonder koolhydraten (low carb diet)  is tegenwoordig helemaal ‘hip and trendy’, maar veel tegenstanders vragen zich af of het nu daadwerkelijk wel zo gezond is.

In dit artikel hopen we antwoord te geven op de vraag of eten zonder koolhydraten gezond is. En daarnaast wat voor effect dit heeft op je lichaam.


Eten zonder koolhydraten

Helemaal zonder koolhydraten eten is praktisch onmogelijk. Koolhydraten zitten bijna overal in, maar in het ene voedingsmiddel nu eenmaal meer dan in andere.

De laatste 70 jaar zijn we echter wel steeds meer koolhydraten gaan consumeren. We zijn een echt ‘brood– land’. We ontbijten vaak met brood en lunchen er mee.

Brood is eigenlijk niet weg te denken uit onze samenleving. Brood zit boordevol koolhydraten, net als pasta en aardappelen.

Om over alle zoete lekkernijen die er in de winkels liggen nog maar niet te spreken..


Welke voedingsmiddelen moet je vermijden?

Zoals boven al uitgelegd is helemaal eten zonder koolhydraten niet mogelijk. Koolhydraten zitten immers ook in groente en fruit.

Echter als we meer gaan eten zoals onze voorouders deden, zoals het nu onder de naam “Paleo” bekend dieet, laten we automatisch al een grote hoeveelheid koolhydraten staan.


Wat doen koolhydraten?

Koolhydraten zetten zich om in suikers en deze zorgen weer voor de broodnodige energie die ieder mens nodig heeft. Echter een teveel aan koolhydraten zoals wij Belgen & Nederlanders vaak binnenkrijgen zorgt voor een overschot aan suikers.

Deze kan je lichaam niet verbranden en dit zal zich dan uiteindelijk omzetten in vet. Dit vind je vervolgens weer terug op je buik en billen, en dat is nu net wat we niet willen.


Voordelen van eten zonder koolhydraten

Een onderzoek bij mensen die het Paleo dieet volgen wijst uit dat het minderen met koolhydraten verschillende positieve uitwerkingen heeft.

Waaronder:

  • Mensen hebben een betere stoelgang en minder darmklachten
  • De bloedsuikerspiegel schommelt niet meer en hierdoor heb je minder trek in tussendoortjes
  • De vetverbranding verhoogt, omdat je reserves eerder worden aangesproken
  • Veel mensen ervaren veel meer energie te hebben
  • Je valt ongeveer 1 kilo per week af
  • Je haar en huid ziet er beter uit
  • Je libido stijgt

Je koolhydraat-inname verminderen heeft bij veel mensen zoveel positieve effecten dat ze niet meer anders willen.

Het lastige is wel, dat als je je eenmaal goed houdt aan een koolhydraat-arme levenswijze, je je bij een flinke hoeveelheid suikerinname je je vaak niet lekker voelt.

De suikerdips komen dan extra hard binnen en hier moet je vaak echt even van bijkomen.

Kortom, alleen maar producten eten zonder koolhydraten is bijna onmogelijk en ook niet altijd 100% gezond.

Maar als je je koolhydraatinname sterk beperkt zul je zien dat je meer energie krijgt, ongeveer 1 kilo per week afvalt en uiteindelijk een slanker lichaam zult krijgen.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie