Eten Voor Of Na Het Sporten? Wat Kun Je Eten En Waarom?

Eten Voor Of Na Het Sporten? Wat Kun Je Eten En Waarom?

Paleo tip: Eten Voor Of Na Het Sporten? Wat Kun Je Eten En Waarom?
Eten voor of na het sporten

Wil je ook zo graag een maatje minder? Kijk je uit naar dat superleuke jurkje voor de feestdagen? Maar je wilt wel die gezonde levensstijl en wat meer energie.

Het Paleo dieet kan je hierbij helpen.

Natuurlijk is hierbij bewegen ook belangrijk. Het is dan wel handig om te weten of je gaat eten voor of na het sporten.


De nadelen van eten voor of na het sporten:

Eten voor of na het sporten heeft zo zijn nadelen. (Als we het hebben over eten, spreken we hier over de hoofdmaaltijden. Dit is het ontbijt, lunch en het avondeten).

Veel mensen kunnen maagklachten krijgen bij het eten voor het sporten. Tijdens beweging vragen je spieren om zuurstof en bloed. Voor het verteren van voedsel heb je dit ook nodig.

Deze twee processen tegelijk leveren kans op maagklachten. Pas na het sporten je maaltijd eten kan leiden tot weinig energie. We hebben namelijk energie nodig om te kunnen sporten.

Als dus je geen maaltijd eet voor het sporten krijg je geen maagklachten. Alleen heb je dan waarschijnlijk niet genoeg energie om te kunnen sporten.

Tijdens het sporten is het van belang dat je voldoende drinkt. Je verliest namelijk heel veel vocht, wat weer aangevuld moet worden.

Ook wil je de afvalstoffen uit je lichaam kwijt raken.

Het is daarom belangrijk dat je voldoende water drinkt. Over de hele dag verspreid heb je minimaal 1,5 tot 2 liter water nodig. Water is een onbewerkt product en geschikt voor het Paleo dieet.

De voordelen van eten voor of na het sporten:

Na het sporten heb je vaak een hongerig gevoel. Dit is heel normaal, je verbruikt namelijk brandstof. Die voorraad moet weer aangevuld worden.

Je lichaam dient dus weer hersteld te worden. Dit doe je door middel van eten. Na het sporten je hoofdmaaltijd eten is dus het beste. Let wel altijd op met wat je eet.

Het Paleo dieet zal je helpen om de juiste keuze hierin te maken. Maar je kunt nog steeds niet op een lege maag sporten. Het is daarom verstandig om 1 à 2 uur van te voren een gezond tussendoortje te eten, dat aansluit bij het Paleo dieet.

Bij de vraag of je nu moet eten voor of na het sporten, kunnen we als antwoord geven: Neem je hoofdmaaltijden na het sporten.

Zorg er wel voor dat je niet met een lege maag gaat sporten. Als je geen energie hebt kun je ook geen energie weg geven.

Eet dus altijd na het sporten, maar kies zo gezond mogelijk.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie