Eiwiten Eten, Waarom En Wanneer Moet Dat?

Eiwitten Eten, Waarom En Wanneer Moet Dat?

Paleo tip: Eiwitten Eten, Waarom En Wanneer Moet Dat?
Eiwitten eten

Eiwitten eten is belangrijk. Biologische eiwitten kun je vinden in producten als eieren, vis, vlees, noten en bonen.

Maar waarom zijn eiwitten zo belangrijk voor het menselijk lichaam en wanneer kun je het beste eiwitten eten?

Dat lees je in het onderstaande artikel!

Waarom moet je eiwitten eten?

Wist je dat een gemiddeld volwassen lichaam 12 kilo eiwit bevat? Eiwit, ook wel proteïne genoemd, is een voedingstof welke bestaat uit verschillende aminozuren.

Het menselijk lichaam maakt zelf eiwitten aan en we krijgen eiwitten binnen door het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen.

De verschillende aminozuren van eiwitten hebben allemaal een andere functie en er zijn talloze eitwit-combinaties mogelijk. De eiwitcombinaties spelen een belangrijke rol bij bijvoorbeeld je hormonen, energieniveau en de celstructuur van alle cellen in je lichaam.

Zelfs je hersenfuncties zijn afhankelijk van eiwitten. Een aantal aminozuren worden niet door het menselijk lichaam aangemaakt. Het is daarom dus van belang dat deze aminozuren aangeleverd worden door het eten van eiwitten.

Volwassen mensen hebben gemiddeld 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Dit betekent dat een persoon met een gewicht van 80 kg, elke dag ongeveer 64 gram eiwit nodig heeft.

Om deze eiwitten zo optimaal mogelijk te benutten, kun je de eiwitten het beste op bepaalde tijdstippen of voor/na bepaalde activiteiten eten.


Wanneer kun je het beste eiwitten eten?

Het menselijk lichaam heeft gedurende de hele dag bouwstenen nodig om optimaal te functioneren. Het beste is om het benodigde aantal gram eiwitten in kleine maaltijden (om de drie uur) over de dag te verdelen.

Zo is de toestroom van de benodigde eiwitten gelijkmatig over de dag verdeeld en is er ieder moment van de dag iets te verteren. Je lichaam heeft dan de hele dag voldoende bouwstoffen om te gebruiken daar waar het nodig is.

Ben je een regelmatige sporter? Houdt er dan rekening mee dat je lichaam voldoende brandstof nodig heeft om te presteren.

Spieren hebben tevens extra eiwitten nodig om te herstellen. Dit betekent dat je het beste voor en na het sporten extra eiwitten kunt innemen.

Wil je graag afvallen, maar heb je het idee dat je hiervoor minder eiwitten moet eten? Niets is minder waar.

Om gezond af te vallen kun je beter niet minder, maar andere eiwitten eten.

 

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie