Neem De Gezonde Levensstijl Voor Je Kinderen Niet Af!

Stop Met Het Ontnemen Van Een Gezonde Levensstijl Voor Je Kinderen!

Paleo tip: Stop Met Het Ontnemen Van Een Gezonde Levensstijl Voor Je Kinderen!
Gezonde levensstijl voor je kinderen

Beste ouders – hier is nieuws… vers van de pers:

Je ontneemt een gezonde levensstijl voor je kinderen wanneer je ze op reguliere basis frisdrank, snoep, cake en koek geeft.

Je ontneemt ze een GEZONDE, STERKE EN LEVENDIGE TOEKOMST.

Door dit ongezonde voedsel niet te geven, onthoud je ze van doktersafspraken, wachtruimtes in klinieken, zakken met medicijnen, obesitas, diabetes en vele andere problemen in de toekomst die voor altijd een effect op ze zal hebben

Hieronder plaats ik nog een video, omdat ik deze zeer indrukwekkend vind. Deze 90 seconde durende video is zeker de moeite waard om te bekijken, mocht je dit niet al gedaan hebben.


Door de ogen van een jong slachtoffer van een hartaanval, laat de video zien hoe hij op zo’n jonge leeftijd op de operatie tafel is beland.

Deze video is geen fictie op politieke propaganda. De video slaat de bal 100 procent raak en maakt duidelijk waarom een gezonde levensstijl voor je kinderen zo belangrijk is.

Heden ten dage leven we in een cultuur waarbij we na het sporten frisdrank uitgedeeld krijgen – lolly’s voor na de gymnastiek – willekeurig snoep zonder goede reden.

Het is overal. Het is de norm.

En ouders worden een schuldgevoel aangepraat als ze “nee dank je wel” zeggen tegen dat lieve oude vrouwtje in het winkelcentrum die pepermuntjes uitdeelt.

Donuts, cake, koekjes, frisdrank, sappen, chocolade – allemaal de norm in onze maatschappij.

Dus weet je wat ook de norm is geworden? Hartaanvallen, obesitas, diabetes. En vele andere verbasterde ziektes.

Is dat zo ongeloofwaardig?

U zult niet geloven hoe vaak ik mensen hoor zeggen, “wat ben je toch streng! Laat ze toch wat snoep hebben” of “het is slechts één koekje, wees niet onaardig, je onthoudt ze van lekker dingen”. Of soortgelijke opmerkingen.

Laat me daarbij zeggen dan mijn kinderen taart eten op kinderfeestjes of feestjes op school. Ik laat ze ook de lolly eten die ze na de gymnastiek uitdelen als ze klaar zijn (die krijgen NADAT ze hun avondeten op hebben). Ik ren niet rond als Batman om snoep in slow motion uit hun handen te slaan wanneer iemand ze dit aanreikt, ik ben niet DIEGENE.

Maar ik ben ook niet diegene die het toestaat dat dat spul telkens in de buurt is. Want wanneer het wel telkens in de buurt is, zullen in de toekomst ook de andere slechte dingen in de buurt zijn. Wanneer “traktaties” en snoep sporadisch gegeten worden, zal dit hetzelfde zijn met alle ziektes die ik eerder genoemd heb.

Onze cultuur heeft de definitie van normaal, gematigd of zo nu en dan veranderd. Er is serieus werk aan de winkel om de definitie van deze woorden terug te brengen naar de oorspronkelijke betekenis.

Hoe kunnen we dit doen?

Om te beginnen moet “we”, “ik” worden. Onze cultuur zal niet veranderen zolang JIJ niet verandert. Behalve als ik verander.

Wanneer je dat spul niet in je huis toelaat en niet de norm laat zijn, zal dit niet het geluk van jou of je kind wegnemen. Waar is dit gegeven ooit vandaan gekomen?

We hebben het lang uitgehouden zonder deze troep en we waren toen ook gelukkig.

GELUK IS NIET ONTSTAAN TOEN SUIKER EN BEWERKT VOEDSEL UITGEVONDEN WERDEN.

Laat me het nogmaals zeggen, geluk is er al sinds mensen er zijn. Voedsel dat troep is, was er toen nog niet. Dus kom niet naar me toe met: “jouw kinderen zullen niet gelukkig zijn”, want ik geloof dat niet. Het is een leugen.

Door geluk te koppelen aan de reactie van kinderen op bijvoorbeeld snoep is ongelooflijk gevaarlijk voor jouw kinderen – en voor JOU.

Geluk zou gekoppeld moeten worden aan relaties, zelfontplooiing, geven aan anderen en tevredenheid. Niet aan suiker. Het klinkt belachelijk als je het op die manier bekijkt.

Bij vele families waar ik heb gewerkt, waren het niet de kinderen die het ‘onmenselijke’ eten eisten, maar het waren de ouders die het initieerden. Ouders weten dat ze niet zelf pizza kunnen eten terwijl ze verwachten dat hun kinderen broccoli eten. Dus wat is het alternatief?

Nou, dat iedereen pizza, ijs en hamburgers eet omdat de ouders dit willen. Maar dat is niet eerlijk naar je kinderen toe.

Je hebt ook geen snoep nodig als beloningssysteem om kinderen zindelijk te maken of om te doen wat je zegt. Het is wel effectief, maar dat is de “pluizen pot” ook. Dit is een pot die het kind zelf kan decoreren en die wordt gevuld met goedkope, kleine pluizige balletjes van katoen.

Iedere keer wanneer het kind iets goed doet zonder mopperen, beleefd is, de afwas in de gootsteen zet, of wat dan ook, wordt het kind beloond doordat ze een balletje in de pot mogen doen. Wanneer de pot vol is, krijgen ze een uitstap: naar de bioscoop, naar het park, op date met vader of moeder. Het HOEFT geen eten te zijn.

De cultuur MOET veranderen om een gezonde levensstijl voor je kinderen te ontwikkelen.

Begin met het onmenselijke eten uit het huis te verbannen. Begin dan de conversatie met je kinderen over voedsel en traktaties. Mijn dochter weet dat ze op haar lolly van de gymnastiek moet wachten tot na het avondeten. Ze weten dit omdat we er een gesprek over hebben gevoerd en omdat ze slimme en capabele jonge mensen zijn.

Leer ze over slimme keuzes. En dat menselijk eten ze groot en sterk zal maken. Laat ze zien dat mam en pap die troep niet eten omdat ze gezond en sterk willen zijn.

Jouw kinderen denken dat je superman bent. Laat ze gezond menselijk gedrag en een gezonde levensstijl zien en ze zullen je hierin spiegelen (behalve als het pubers zijn en in de fase zitten dat mam en pap de stomste mensen op aarde zijn).

Wij hebben geen zwembad. Daarom zeuren onze kinderen niet elke avond dat ze in onze tuin willen zwemmen – omdat er geen zwembad is. Zie je waar ik naartoe wil?

Dus haal het uit je huis. Laat gezond gedrag zien naar je kinderen. Leer ze wat het betekent om gezond te zijn. En ontneem je kinderen geen gelukkige, levendige en sterke toekomst.

Laat je kinderen niet eindigen zoals in de video. Zoek andere manieren om te belonen, te trakteren en te genieten.

Gun een gezonde levensstijl voor je kinderen!

Wacht niet tot volgende week of tot je al de troep die je nog in huis hebt, hebt opgegeten. Het leven is te kort. Verander nu.

En wanneer genoeg individuen veranderen… zullen WIJ veranderen.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie