Waarom Een Dieet Zonder Koolhydraten Het Beste Dieet Is!

Waarom Een Dieet Zonder Koolhydraten Het Beste Dieet Voor Je Is!

Paleo tip: Waarom Een Dieet Zonder Koolhydraten Het Beste Dieet Voor Je Is!
Dieet zonder koolhydraten

Koolhydraten leveren de brandstof voor je lichaam in de vorm van glucose of suiker. Er zijn twee soorten koolhydraten – eenvoudige koolhydraten en complexe.

Eenvoudige koolhydraten zijn suikers, zoals die gevonden worden in snoep, fruit en gebak.

Complexe koolhydraten worden gevonden in bonen, noten, groenten en volle granen, in de vorm van zetmeel.

Veel mensen hebben last van obesitas of zijn gewoon te zwaar. Het is een epidemie aan het worden. Dit is het gevolg van het eten van veel te veel bewerkte voedingsmiddelen en het geloof dat een vetarm dieet werkt.

Als dit nieuwe informatie voor je is moet je toch eens verder lezen. Verminder de hoeveelheid suiker en granen in je dieet om gewicht te verliezen en tegelijk je gezondheid te verbeteren.


Een dieet zonder koolhydraten, kan dat wel?

Waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn is dat je koolhydraten niet echt nodig hebt – ze zijn niet essentieel voor het gezond overleven en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor koolhydraten is eigenlijk nul.

Als je geen koolhydraten eet, zoals vele traditionele Inuit doen, kun je gezond leven wanneer je voldoende hoogwaardige eiwitten, vetten, water en mineralen in je dieet hebt.

Inuit, of Eskimo’s zoals ze ook bekend staan, eten dan een echt Paleo dieet.

Je kunt niet leven, of overleven zonder de andere voedingsstoffen. Dat wil niet altijd zeggen dat een dieet zonder koolhydraten voor iedereen de ideale manier is om af te vallen.

Terwijl zowel in granen als in groenten en fruit koolhydraten zitten, ga je bij een dieet wel de suikers en de granen vermijden, maar het fruit en de groenten blijven deel van je maaltijden. Je lichaam kan beter omgaan met de koolhydraten in fruit in plaats van in granen, want die koolhydraten vertragen de omzetting tot eenvoudige suikers zoals glucose, en verminderen je insuline niveau.

Graan koolhydraten, aan de andere kant, zullen je insuline niveaus verhogen en maken het moeilijker voor je lichaam om vetten te verbranden.


Paleo dieet zonder koolhydraten

Het gebruik van vetten en proteïnen is juist belangrijk bij een dieet zonder koolhydraten. Je hebt namelijk nog steeds energie nodig. De makkelijkste, of eigenlijk snelste manier voor het lichaam om energie op te wekken is namelijk met suikers en andere koolhydraten, maar deze vermijden we dus.

Bij een dieet zonder koolhydraten zal het lichaam de beschikbare vetten gaan aanspreken, eerst natuurlijk de vetten in je voeding, maar ook de vetten van je eigen lichaam. Dus ga je afvallen. Let er ook op dat de ander voedingsstoffen in je dieet natuurlijk van oorsprong zijn, een Paleo dieet zonder koolhydraten is het beste.

Maar let op, dat afvallen mag ook weer niet te snel gaan want dat heeft echt nadelige gevolgen. Je hersenen hebben bijvoorbeeld relatief weinig bouwstoffen nodig, maar wel veel kant en klare energie.

En omdat energie in een dieet zonder koolhydraten wat moeilijker te genereren is, moet je er op letten dat je meer vetten eet. Gelukkig is het sprookje dat je van vetten alleen maar dik wordt precies dat, een sprookje.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie