Diabetes En Paleo: Is Paleo Dé Oplossing Voor Diabetici?

Diabetes En Paleo: Is Paleo Dé Oplossing Voor Diabetici?

Paleo tip: Diabetes En Paleo: Is Paleo Dé Oplossing Voor Diabetici?
Diabetes en Paleo

Lijd jij onder de suikerziekte en vraag je je af of diabetes en Paleo wel samen gaan? Dat is eigenlijk een goede vraag, want diabetici hebben uiteindelijk een bepaald voedingsplan nodig om hun diabetes onder controle te houden.

Om te kijken of diabetes en Paleo dus samengaan, moeten we eerst kijken naar wat diabetes eigenlijk is.

Zodra je koolhydraten eet worden deze omgezet in suikers en deze komen dan in je bloed terecht. De gezonde hoeveelheid suiker in je bloed is normaal echter maar 1 theelepel – op een nuchtere maag.

Zodra de bloedsuikerspiegel dus stijgt, gaat het lichaam dit gelijk verhelpen door er insuline op af te sturen. Teveel suiker in het bloed is namelijk gevaarlijk. De insuline zorgt er dan voor dat de suiker naar de cellen van je lijf vervoerd wordt.

Zodra je echter steeds maar weer koolhydraten eet, blijft dit proces zich herhalen. Tot je op een gegeven moment steeds meer insuline moet aanmaken om de suiker af te voeren. De insuline productie wordt zo uitgeput en op dat moment lijdt je aan diabetes.

Je lijf is niet in staat om zelf voldoende insuline te produceren, dat is ook de reden waarom veel diabetici insuline moeten spuiten.

Is diabetes en Paleo dan wel gezond?

Als je het Paleo dieet volgt, wordt de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt sterk beperkt. Hierdoor heb je dus ook minder insuline nodig, omdat er minder suikers in je bloed terecht komen die afgevoerd moeten worden.

Daardoor gaan diabetes en Paleo zelfs uitstekend samen.

Sommige diabetici merken zelfs zo een grote verandering dat ze helemaal geen extra insuline meer nodig hebben en deze ziekte puur en alleen onder controle kunnen houden met het Paleo dieet.

Natuurlijk hangt het wel af van je eigen lijf, want het is niet voor iedereen mogelijk om geheel van de suikerziekte af te komen. Wel is het in de meeste situaties gebleken dat mensen een sterke reductie in insuline-behoefte bemerken.

Kun met diabetes zomaar Paleo volgen?

Hoe je het Paleo dieet volgt is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Strikt gesproken is ook honing tijdens het Paleo dieet toegestaan, al dan wel in beperkte hoeveelheden. Iemand die diabetes heeft, zou producten met een hoger suikergehalte echter wel sterker moeten beperken dan iemand zonder deze ziekte.

Uiteindelijk is het namelijk toch nog zo dat ook natuurlijke suikers je bloedsuikerspiegel doen stijgen, ook al zijn ze gezonder voor je.

Als je lijdt aan diabetes en Paleo wilt volgen, dan kan dat dus in principe zonder problemen, maar je zult toch nog steeds moeten opletten en afwachten hoe je lichaam erop reageert.

Laat eventueel ook je huisarts alles opvolgen en breng hem op de hoogte van je Paleo dieet.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie