Is Paleo Het Ideale Diabetes Dieet?

Is Paleo Het Ideale Diabetes Dieet?

Paleo tip: Is Paleo Het Ideale Diabetes Dieet?
Diabetes dieet

Reeds 26 miljoen mensen wereldwijd lijden aan diabetes. Daarnaast wordt verwacht dat in de toekomst dit probleem nog groter wordt. Men spreekt al van 80 miljoen mensen die in de zogenaamde pre fase van deze ziekte zit.

Toch is er nog ergens hoop, want deze groep mensen kunnen nog van levensstijl veranderen. Het is daarom van belang ze te informeren over de grote risico factoren die er aan verkeerd voedsel zit. Maar welke rol speelt paleo hier eigenlijk bij?


Te lui om te koken? Pas op!

Ken je dat probleem wanneer je geen tijd hebt om te koken en maar weer grijpt naar ongezonde snacks? Wees maar niet bang, je bent immers niet de enigste.

Toch is het een groot probleem, want mede door verkeerde voeding loop jij extra risico op diabetes, obesitas en andere chronische ziekten.


Op zoek naar een oplossing: diabetes dieet

Een oplossing wordt vaak gegeven; toch blijft het voor deze groep mensen moeilijk om een bepaald dieet vol te houden. Waarom? Simpel gezegd omdat diëten voor een korte periode helpt, daarna vallen de meeste mensen weer terug in de oude gewoonten.

Een dieet is namelijk niet om je leven lang te doen. Wat wel nodig is, is een gezondere levensstijl die jezelf moet aanleren.


Paleo, een nieuw diabetes dieet?

Een groeiend aantal voedseldeskundigen en artsen adviseren tegenwoordig om al deze diëten achter ons te laten. Wat we nodig hebben is een voedselrevolutie.

Eentje die ons terugbrengt naar een eenvoudiger eetpatroon, op basis van onbewerkte dierlijke producten, groenten, fruit, noten en wortels.

En wat blijkt, die bestaat!

Het Paleo (Paleolithicum) dieet, is eigenlijk een goed diabetes dieet gebaseerd op die van de jager- en verzamelaars. Dit dieet bestaat uit gemakkelijk te vinden voedsel, zoals eieren, fruit, groenten, noten, vis, en grasgevoerd vlees.

Dit dieet bevat geen granen of peulvruchten. Slechts enkele versies bevatten zuivel, maar dan is het van een gras gevoerde koe. En als klap op de vuurpijl: Paleo bevat nauwelijks koolhydraten (suikers)!

Goed nieuws dus voor diabetes patiënten.

Paleo is dus een diabetes dieet?

Paleo is meerdere malen onderzocht en wetenschappers kwamen al gauw tot de conclusie dat dit een goed dieet is voor mensen met diabetes.

Maar het is niet alleen de wetenschappelijk elite die zich ermee bezig houdt. Van alle uithoeken in de wereld maken we kennis met diabetici die paleo op een voetstuk hebben gezet.

Velen zijn gestopt met medicatie en zijn dus een stuk onafhankelijker geworden!


Conclusie

Toch moeten we niet overdrijven. We weten eenmaal dat diabetes (type 1) moeilijk te behandelen is, wanneer de alvleesklier blijvend is beschadigd.

Toch kan een grote groep diabetes patiënten dankzij Paleo hun symptomen volledig elimineren. Daarnaast zijn zij er in geslaagd minder afhankelijk te zijn van insuline.

Tot slot hebben vele patiënten geen ernstige bijwerkingen meer sinds de komst van Paleo, het nieuwe “diabetes dieet”!

Succes!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie