Cholesterol En Paleo? Te Veel Cholesterol Is Toch Slecht?

Cholesterol En Paleo? Wat Jij Nu Weet Over Cholesterol Is Fout…

Paleo tip: Cholesterol En Paleo? Wat Jij Nu Weet Over Cholesterol Is Fout…
Cholesterol en Paleo

Cholesterol en Paleo, gaat het wel samen? Wij hebben altijd geleerd dat cholesterol slecht voor ons is en kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Recente studies hebben aangewezen dat cholesterol helemaal niet zo slecht voor os is als aanvankelijk altijd dachten.

Het is namelijk belangrijk om te weten dat 60% van je hersenen bestaan uit cholesterol. Eigenlijk kan het dan ook niet zo slecht zijn om cholesterol te eten, toch?

Daarom gaan cholesterol en Paleo juist wel goed samen. Cholesterol verzorgt namelijk een belangrijke functie in onze hersenen en is niet de oorzaak van onze aandoeningen, maar kan ons er juist tegen beschermen.

Cholesterol veroorzaakt een laagje op de binnenwanden van onze aderen. Vroeger werd altijd gedacht dat dit juist schadelijk was en de aderen verstopt, terwijl het eerder een beschermende functie heeft. Daarnaast speelt cholesterol echter ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen van onze kinderen.

Zo is onder andere ook aangetoond dat kinderen die voldoende cholesterol binnen krijgen verbeterde cognitieve functies genieten, dan kinderen die dit niet aten.

De invloed van cholesterol en Paleo op het lichaam

Cholesterol heeft een veelzijdige functie in het lijf. Maar er bestaan wel twee soorten van deze stof, die ook wel het slechte en het goede cholesterol genoemd worden.

LDL is het cholesterol dat inderdaad schade kan aanrichten in ons lijf. Het is dus dan ook belangrijk om dit soort zo laag mogelijk te houden in ons bloed.

HDL is echter juist het gezonde cholesterol dat iedereen nodig heeft en dat de functies van onze hersenen verbetert. Mensen die al langer het Paleo dieet volgen, hebben ook gemerkt dat het LDL lager wordt, terwijl het HDL juist naar boven gaat.

Dit is dus een positieve verandering.

Daarnaast hebben de meeste mensen ook meer last van een hoog cholesterol naarmate ze ouder worden. Vroeger werd gedacht dat dit op alle mogelijke manieren verholpen zou moeten worden, terwijl studies nu aantonen dat een hoger cholesterol in ouderen wederom een beschermende functie heeft.

Cholesterol en Paleo – Hoe kun je het binnenkrijgen?

Cholesterol bevindt zich in verschillende voedingsmiddelen. De voornaamste bron van cholesterol en Paleo zijn eieren. Eieren bieden naast deze stof echter ook nog vele andere voedingsstoffen, zoals eiwitten en vetten, en vele vitaminen.

Wel is het belangrijk om te weten dat als je een ei helemaal gaar gekookt, het cholesterol niet meer bruikbaar is voor je lijf. Het is daarom beter om een ei in half gekookte staat te eten.

Helemaal ideaal is het om rauwe eieren te eten, en dan met name het rauwe eigeel. Dit kun je alleen doen wanneer je weet dat het ei van een vertrouwde bron komt.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie