Is Chocolade Paleo?

Is Chocolade Paleo?

Paleo tip: Is Chocolade Paleo?
Chocolade Paleo

Vraag jij je af of chocolade Paleo is? Ben je recentelijk overgestapt op dit dieet, dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat je je oude favoriete voedingsmiddelen mist.

Het Paleo dieet is namelijk een uiterst gezonde voedingswijze waar je eigenlijk alleen maar op natuurlijke voeding leeft. Daarnaast biedt dit dieet, naast afvallen, ook veel andere gezondheidsvoordelen.

Maar als je in je vorige leven een echte zoetekauw was, dan wordt het vaak wel moeilijk om de chocolade te laten liggen. De vraag of chocolade Paleo is, kan eigenlijk ook op twee manieren beantwoord worden.

Nu dit dieet, en andere alternatieve voedingswijzen, steeds populairder wordt, verschijnen er ook steeds meer producten op de markt die aan de richtlijnen van de dieet voldoen. Laten we eens even kijken naar de vraag of chocolade Paleo is.

Wel of geen chocolade tijdens Paleo?

Reguliere chocolade die je in de supermarkt vindt bevat verschillende stoffen die eigenlijk niet toegestaan zijn op dit dieet. Voorbeelden hiervan zijn suiker, melkpoeder en andere synthetische voedingsstoffen.

Al deze stoffen passen niet in de leefwijze waar je voor gekozen hebt. Natuurlijk kun je wel af een toe een uitzondering maken, maar het is niet de bedoeling om er een gebruik van te maken om in de avond een lekker stukje chocolade te eten.

Dat gezegd hebbende, beginnen de meningen langzamerhand te verschillen, omdat chocolade ook verschillende gezondheidsvoordelen heeft.

Zo stimuleert het de productie van serotonine, die je helpt om te ontspannen en waar je blij van wordt.

Toch zijn de meeste experts het er wel over eens dat melkchocolade uit de supermarkt nooit echt gezond voor je is. Natuurlijk bestaan er wel alternatieven waar je voor zou kunnen kiezen.

Suikervrije chocolade, die gemaakt is speciaal voor diabetici, is niet aan te raden omdat deze polyolen bevat, die ook niet in het rijtje van natuurlijke voeding staan.

Een beter alternatief is dan pure chocolade met een minimumgehalte van 70 of 80% aan cacao.

Chocolade voor Paleo

Omdat pure chocolade nog steeds enkele bestanddelen bevat die niet toegestaan zijn op dit dieet, vind je steeds meer producten op de markt die toegespitst zijn op het Paleo dieet.

Ook chocolade vind je onder deze producten. Het nadeel is dat de meeste van deze producten enkel nog in Amerika te verkrijgen zijn, en ze behoorlijk duur zijn.

Voordat je echter besluit om een Paleo chocolade te kopen, kijkt dan eerst goed naar de ingrediënten om er zeker van te zijn dat alles ook zo natuurlijk mogelijk is.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie