Je BMI Berekenen: Hoe Belangrijk Is Een Gezond BMI?

Je BMI Berekenen: Hoe Belangrijk Is Een Gezond BMI? Speelt Het Een Rol Bij Het Paleo Dieet?

Paleo tip: Je BMI Berekenen: Hoe Belangrijk Is Een Gezond BMI? Speelt Het Een Rol Bij Het Paleo Dieet?
BMI Berekenen

BMI staat voor Body Mass Index en wordt als maatstaf gebruikt om te meten of er sprake is van een gezond gewicht of onder- of overgewicht. Het is een betrouwbare berekening voor zowel mannen als vrouwen om een indruk te krijgen van de gezondheidstoestand.

Gebleken is dat de berekening alleen niet betrouwbaar is voor zwangere vrouwen en personen boven de leeftijd van 70 jaar. Het BMI berekenen doe je door het gewicht (in kg) te delen door het kwadraat van je lengte (in meters).


BMI tabel

Het getal dat uit de berekening komt noemen we de BMI. In onderstaande tabel kun je zien of er sprake is van een gezond gewicht.

BMI  CONCLUSIE:

  • (<)18,5 ondergewicht
  • 18,5-25 normaal gewicht
  • 26-27 licht overgewicht
  • 28-30 matig overgewicht
  • 31-40 ernstig overgewicht
  • (>)40 zeer ernstig overgewicht

Is je BMI berekenen belangrijk?

Je BMI berekenen is handig om te weten of je een gezond gewicht hebt. Echter is het slechts een indicatie en vertelt het je niets over je vetpercentage.

Zo hebben twee personen met een identieke lengte en identiek gewicht hetzelfde BMI, maar wellicht heeft de één een hoger vetpercentage en is de ander gespierder.

Maar om een eerste indicatie van je gewicht te krijgen is het handig om toch eens naar je BMI te kijken.

Is het BMI van belang voor het Paleo dieet?

Het berekenen van je BMI kan motiverend werken om je te houden aan het Paleo dieet. Mocht er sprake zijn van overgewicht dan zul je afvallen als je goed het Paleo dieet volgt.

Paleo is geen dieet waarbij je in strakke schema’s je calorie inname bij moet houden. Dit vergt veel discipline en is voor de meeste mensen moeilijk vol te houden. Maar het bijhouden van je gewicht en daarmee je BMI te berekenen kan wel motiverend werken als je ziet dat je BMI steeds wat lager uitvalt.

Maar maak er geen obsessie van door dagelijks op de weegschaal te gaan staan, want dit kan juist demotiverend werken als je minder bent afgevallen dan verwacht. Houd het liever bij één keer per week op een vast tijdstip. Het liefst in de ochtend als je nog geen ontbijt achter de kiezen hebt.

In principe zou je als je met het Paleo dieet begint zelfs een “Weg met de weegschaal”-mentaliteit moeten hebben!

Dus nog even voor de duidelijkheid: het BMI geeft een goede indicatie voor een gezond lichaamsgewicht, maar vertelt je niets over de hoogte van het vetpercentage.

Het vetpercentage is ook belangrijk om te weten of je lichaam gezond is of niet. Je BMI berekenen kan wel motiverend werken om je te houden aan het Paleo dieet.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie