Afvallen In Een Sauna, Gaat Dat Echt? | Paleodieettips.com

Wat Is De Echte Waarheid Over Afvallen In Een Sauna?

Paleo tip: Wat Is De Echte Waarheid Over Afvallen In Een Sauna?
Afvallen in een sauna

Op internet kun je veel informatie vinden over het afvallen in een sauna. Volgens sommigen is dit tijdelijk en anderen beweren dat het gewichtsverlies blijvend is.

Is afvallen in een sauna nu blijvend of tijdelijk?

Het antwoord op deze vraag is dat je tijdelijk gewicht kunt verliezen tijdens een saunabezoek. Je zult tijdens een sauna bezoek uiteindelijk geen of nauwelijks calorieën en vet verbranden.


Verschil tussen Finse sauna en infraroodsauna

Er zijn twee verschillende soorten sauna’s, de klassieke sauna uit Finland en de infraroodsauna.

Bij de Finse sauna maakt men gebruik van lucht. Deze lucht wordt opgewarmd in een natuurlijke warmtebron. Infraroodlampen wekken de warmte op in een infraroodsauna.

Afvallen in een sauna

Een sauna bezoek veroorzaakt een aantal lichamelijke veranderingen. Welke dat zijn, is een beetje afhankelijk van de soort sauna die je bezoekt.

De belangrijkste veranderingen wat betreft afvallen in een sauna hebben te maken met je hart en vocht.

Als je een sauna bezoekt, worden je bloedvaten wijder. Je hart gaat sneller kloppen en kan zelfs verdubbelen. Je hart kan zelfs drie keer zo veel bloed door je lichaam pompen. Deze snelheid van je hartslag is hetzelfde als je hartslag tijdens een lange wandeling.

De uitwerking van warmte en een verhoogde hartslag is anders dan die bij lichaamsbeweging. Een paniekaanval of hartritmestoornis kan je hartslag ook opdrijven en benauwdheid veroorzaken op deze manier. Hierbij zul je geen gram vet kwijtraken.

Een bezoek aan de sauna zorgt er wel voor dat je wel 2 liter liter water kunt verliezen in de vorm van zweet. Hierdoor kun je wel een aantal kilo’s afvallen.

Doordat je lichaam dit verlies aan vocht binnen een aantal uur zal compenseren kun je niet blijvend afvallen in een sauna.

Het verlies van vocht activeert op den duur het renine-angiotensine-aldosteron-systeem, dat zorgt voor het vasthouden van zout en vocht. Hierdoor stijgt je bloeddruk een beetje.

De sauna is wel een goed middel als je als je afvalstoffen en een teveel aan vocht wilt kwijtraken. Een bezoekje aan de sauna maakt je doorbloeding beter.

Het is echt onmogelijk vet te verbranden door alleen in een sauna te gaan zitten. Als je überhaupt al een kleine hoeveelheid calorieën verbruikt, gaat het om koolhydraten.

Koolhydraten zijn iets anders van vet. Afvallen in een sauna is dus lang zo efficiënt niet als afvallen door een gezonde levensstijl.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie