Is Een Aardappel Paleo? Je Leest Het Hier!

Is Een Aardappel Paleo?

Paleo tip: Is Een Aardappel Paleo?
Aardappel Paleo

Ben jij net met het Paleo heeft begonnen, dan vraag je waarschijnlijk af of een aardappel Paleo is. In de Nederlandse & Belgische keuken, staat aardappel centraal. Het is dan ook niet gek dat je na het overstappen op een ander dieet dit voedingsmiddel begint te missen.

De vraag is echter of dit waarde toevoegt aan je dieet, je gezondheid en of het überhaupt voldoet aan de richtlijnen van je huidige levenswijze.

De traditionele voedingsleer laat ons weten dat een aardappel erg gezond voor ons is en tevens vele voedingsstoffen bevat. Maar is dit wel zo?

Wel of geen aardappel tijdens Paleo dieet?

De nederige aardappel heeft veel naamsbekendheid verworven in Nederland. Desalniettemin is het niet de ideale voeding als je het Paleo dieet volgt.

Want is de aardappel Paleo? Ja en nee.

Dit dieet gaan ervan uit dat we moet eten zoals de oermens. De vraag is echter of de oermens ook aardappelen at. Sommige bronnen duiden erop dat mensen 10.000 jaar geleden inderdaad bepaalde wortelgroenten aten. Dit is echter alleen sporadisch te vinden in bepaalde bewijsstukken.

Aardappelen kunnen alleen maar gegeten worden wanneer ze gekookt zijn, omdat ze anders schadelijke stoffen bevatten die worden geneutraliseerd door het koken. Daarnaast zou je je ook moeten afvragen hoeveel interesse de oermens had in het eten van aardappelen, gezien het niet het smakelijkste voedingsmiddel was dat op dat moment beschikbaar stond.

Aardappelen bieden wel enkele voedingsstoffen, maar er zijn talloze andere voedingsmiddelen die de aardappel op dit gebied ver vooruit zijn.

Aardappelen bestaan daarnaast uit puur koolhydraten, die je insulinespiegel laten stijgen en zo de kans op diabetes vergroten.

Alternatieven voor een aardappel tijdens Paleo

In de Paleo wereld zijn mensen constant op zoek alternatieven voor hun favoriete voedingsmiddelen of gerechten. Ook wat de aardappelen betreft is het niet anders.

Een populair en uiterst smakelijk alternatief voor aardappelpuree is het gebruik van de bloemkool. Kook daarvoor eerst de bloemkool zacht, en pureer hem dan in de mixer met een smakelijk klontje boter en wat peper en zout.

Binnen de kortste keren heb je daarmee een smakelijke puree geschapen, die erg veel doet denken aan de traditionele aardappelpuree. Bloemkool is familie van de koolsoorten en biedt talloze voedingsstoffen. Hij is daarmee de aardappel ver overlegen.

Natuurlijk zijn er ook nog andere alternatieven te vinden, maar als je een alternatief zoekt dat qua smaak en textuur erg op aardappelpuree lijkt, dan is bloemkool de ideale keuze.

Zo kun van aardappel tijdens Paleo genieten, zonder hem echt op te eten!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie